TOP

The Society Shop boekt weer winstgroei

Mannenmodeketen The Society Shop heeft een succesvol semester achter de rug. Het bedrijf boekt, na twee jaar verlies te hebben gedraaid, sinds vorig jaar weer winst.

Dit meldt Het Financieele Dagblad. 

The Society Shop boekte met zijn achttien mannenmodewinkels tussen 1 februari en 31 juli ruim 9% meer winst dan het jaar daarvoor. De omzet van winkels die langer dan een jaar open zijn, groeide zelfs met bijna 5%. 

Groeiplannen

Ook liet The Society Shop weten aan beleggers in de obligatielening die het bedrijf vorig jaar plaatste aan de mkb-beurs NPEX, dat de brutomarge eveneens licht is gestegen. Daarnaast voorziet men een beter resultaat van het afgelopen boekjaar dan eerder werd verwacht. 

The Society Shop haalde met de obligatie 2 miljoen euro op, waarmee de winkelketen zijn groeiplannen wil financieren. Zo is het bedrijf van plan om in 2017 te starten met het verbouwen van de winkels in Den Bosch, Rotterdam, Amsterdam, Arnhem en Haarlem. Daarnaast wil The Society Shop zijn buitenlandse filialen, die tot nu toe beperkt zijn gebleven tot België en Duitsland, gaan uitbreiden.