TOP

Hans Ubbink viert jubileum in Amsterdamse Bos

Maandagavond vierde Hans Ubbink zijn jubileum in het Amsterdamse Bos. De ontwerper timmert tien jaar aan de weg en dit werd sfeervol gevierd met een show in het sprookjesachtige openluchttheater.

Zwevende ballonnen met blauwe lichtpuntjes en duizende zeepbellen sierden zijn show. Honderden genodigden waren getuigen van Hans Ubbink’s modespektakel in het openluchttheater van het Amsterdamse Bos. Vlak voor zonsondergang, in een schermerend bos, verzamelden zij zich tussen zwevende witte ballonnen. Langs het pad richting de catwalk stonden kraampjes met ijs, drankjes, gefrituurde meelwormen en sprinkhanen. Neerlands trots vierde zijn 10-jarig jubileum in het openluchttheater in het Amsterdamse Bos. Op de langste dag van het jaar was het thema ‘Midsummer Night’s Dream’.

Op de stenen banken van het Bos Theater werd de zit comfortabel gemaakt door kussentjes van vliegveld Schiphol en fleece vliegtuigdekentjes. Schiphol is één van de sponsoren van het theater, en de kussens riepen onbedoeld herinneringen op aan de jaren dat een vliegtuighangar de vaste stek was van de Ubbink-shows.

De avond werd afgetrapt met de jeanscollectie ‘Hans Ubbink Blue’, waarbij de Palladium-kistjes uit de jaren ’90 een grote comeback maakten. De collectie was degelijk, maar niet verrassend.

De damescollectie had krachtige lijnen, waarbij de masculiene invloeden duidelijk zichtbaar waren. Vloeiende luxe stoffen gaven de items een rijke, maar casual uitstraling.

De benen bleven bloot bij korte broekjes of werden gehuld in mooie paardrijachtige broeken met het volume aan de bovenkant. De tinten varieerden van nachtblauw, grijs en crème naar zwart met een koraal als kleurige uitschieter.

De kracht van Hans Ubbink zit echter nog altijd zijn mannenmode. De mannenmodecollectie was verrassend vernieuwend. Zo showde hij heldere midzomernacht sets bestaande uit een colbertjasje, broek en shirt uit één ruitenstof of een frisse alloverprint. Ook brengt de ontwerper een nieuwe variant van het shirt op de markt dat, als een tuniek, ruim over de heupen valt met een simpel riempje voor subtiele taillering.

Kenmerkend voor zijn collectie zijn de slankgesneden overhemden met blinde sluiting. Voor de man die zoekt naar een spannende mix tussen zakelijk en casual zijn er dunne shirts van luxe katoen en zijdemixen gecombineerd met soepel vallende truien. Voor de man die een avondje op stap gaat de diep uitgesneden V-halzen. Altijd stijlvol, nooit ordinair.