TOP

Hans Ubbink presenteert duurzaam label Aduu Mal

Sinds zijn stop vorig jaar heeft Hans Ubbink niet stil gezeten. Deze week presenteerde hij zijn ontwerpen voor het duurzame leerlabel Aduu Mal.

Op het gebied van duurzame leerproductie valt nog wel wat winst te behalen. Vanuit die gedachte presenteert het nieuwe label Aduu Mal een eerste collectie van lederwaren, ontworpen door Hans Ubbink. Het label wil een verantwoord alternatief bieden voor minder duurzaam geproduceerde modeproducten. Het eerste project is gestart in Mongolië, waar Ubbink ook zelf is geweest.

 

Fantastisch leven

“Met Aduu Mal bieden we een duurzaam en meest diervriendelijk alternatief voor de bonttrend”, zegt Ubbink. “De huiden van de paarden en de schapen zijn afkomstig van de kuddes die met de herders over de Mongoolse hoogvlakte trekken. Deze dieren lopen vrij over de steppen en hebben een fantastisch leven. Ze worden alleen geslacht voor lokale consumptie op de steppen zelf. Het stressvolle vervoer naar het slachthuis is daardoor uitgesloten. De huiden zijn dus echt restproducten die dankzij de nieuwste looitechnieken kunnen worden bewerkt tot duurzaam leer.”

Op maandag 23 maart presenteerde Ubbink tijdens een perspresentatie naast de prêt-à-porterlijn voor Aduu Mal, ook de eerste exclusieve stukken voor mannen en vrouwen. Deze limited edition is op zaterdag 28 maart te bekijken en direct te bestellen tijdens een consumentenevent in de Hans Ubbink studio in Amsterdam.

ADUU MAL collectief

Als tegenstander van gefokt bont is Ubbink door Aduu Mal gevraagd de eerste items voor deze merken te ontwerpen. De verkoop aan de retailers van de jassen, tassen, schoenen, sjaals en andere accessoires start op 1 april aanstaande. De collecties liggen dan vanaf september in de winkel.

Hoewel Ubbink in april 2014 aangaf ‘met mode te stoppen’, passen veel van zijn ontworpen items naadloos in de nieuwste internationale catwalktrends. Zoals de teddybeerharige jas, de grote luxe tas, harige schoenen, verlengde mouwen en lammy’s.

Duurzaam alternatief
De afkomst en het productieproces van de Aduu Mal items zijn volledig transparant. Kopers kunnen op www.aduumal.com straks niet alleen zien uit welk atelier de aankoop komt en hoe het leer is geproduceerd, maar ook welke kudde aan de basis stond van hun nieuwe leren tas, jas of schoen.