TOP

Goedhart Westen (66) van Westen Mode overleden

De eigenaar van de modezaak Westen Mode in Musselkanaal, Goedhart Westen, is op 66-jarige leeftijd overleden. Westen was een gepassioneerd ondernemer met lef en visie.

Op 22 juli 2016 is Goedhart Westen overleden. Hij was directeur en eigenaar van Westen Mode, de bekende modezaak in Musselkanaal in Groningen. Met meer dan 150 merken en veel service en gastvrijheid stond de winkel bekend als Fashion Mall van het Noorden.

Goedhart Westen was de vierde generatie in de geschiedenis van de kledingzaak, die in 1881 is opgericht door zijn overgrootvader. Destijds was het een handel in kapok, matrassen en kruidenierswaren. Pas na de Tweede Wereldoorlog werd de omslag naar mode gemaakt, op initiatief van zijn moeder.

In een interview met Westen op de website van de kledingzaak zegt hij: “Mijn moeder wilde ‘kleur brengen in Oost-Groningen’. Garen, band, de galanterieën en de hele santenkraam gingen de deur uit, en daarvoor in de plaats kwam mode.”

Vernieuwing

Het is niet de laatste keer dat het bedrijf zichzelf opnieuw uitvindt. In april werd Westen nog uitgebreid geïnterviewd door RTV Noord. De aanleiding was de opening van de nieuwe eigen webshop, nadat Westen eerst enkele jaren een webshop met een aantal andere modezaken had gerund. In het interview zei Westen toen: “Dat gaat dus over ondernemerschap”, verklaart Westen. “Over de vraag of je durft te vernieuwen. We hebben leergeld betaald met die vorige webwinkel, waar we jaarlijks 250.000 euro mee omzetten, maar niks mee verdienden.”

Pionier

Ook op andere fronten is Westen een pionier. Zo heeft de modezaak al jaren eigen café, heeft het een personal shopper service, een eigen atelier waar bijvoorbeeld broeken ingekort kunnen worden en is er een speelhoek voor kinderen.

In het interview met RTV Noord zei hij: “Ons werk zal de komende jaren verder veranderen. Met alleen kleding verkopen komen we er niet. Klanten willen ook een café met een goed broodje en de winkel wordt ook een plek waar we events organiseren. We zullen nog meer gastvrijheid moet bieden. Meer dan ooit de puntjes op de i.”

Goedhart Westen is 66 jaar geworden.