TOP

Label to Watch: shirtmerk Desoto *

Hoe vernieuwend kan een overhemd nog zijn? Behoorlijk innovatief, als het aan het Duitse shirtlabel Desoto ligt. Dit merk biedt overhemden van comfortabel jersey en met een unieke pasvorm.

Textilia sprak met Norman van Vliet van agentuur Trench, die de verkoop van Desoto doet. 

Wat maakt de Desoto shirts zo bijzonder?
“De overhemden van Desoto zijn gemaakt van jersey-katoen, waardoor ze uiterst comfortabel zitten. Daarnaast hebben de shirts een bijzondere mouwinzet, waardoor er niet gebruik is gemaakt van schoudernaden, wat resulteert in een betere pasvorm. Er is overigens maar een fit, niet te slank en niet te wijd. Verder zijn alle dessins uniek en zijn de shirts nagenoeg strijkvrij. Daarnaast zijn de overhemden – ook niet geheel onbelangrijk – chemievrij en geproduceerd in Europa, Macedonië om precies te zijn.”

Hoe werkt de inkoop precies?
“In principe zijn er twee inkoopmomenten in het jaar. Maar die twee momenten kun je wel maandelijks indelen, dus ik kan ze in september helpen, maar ook in november. En de NOS-producten kunnen ze wekelijks bijbestellen. Het prijsniveau ligt op 79,95 en 89,95, met een marge van 2.7.”

Desoto

Wat voor soort winkels liggen jullie momenteel?
“Voornamelijk herenmodezaken in het midden-midden en midden-hoog-segment. Je kunt de shirts zowel dressed als casual dragen. Daarom opent Desoto voor ons ook deuren naar de jeanswinkels. We merken dat er in ieder geval positief gesproken wordt over Desoto; de mond-tot-mond-reclame doet zijn werk want de klanten nemen zelf contact op met ons.”

Wat voor voordelen bieden jullie winkeliers nog meer aan?
“Wij leveren fotomateriaal aan van het merk. En wij willen het product beschermen door met dealers een opruimingsperiode af te spreken. Dit om te voorkomen dat ze het product niet te snel afprijzen en niet met te hoge kortingen strooien. Dat wordt ook erg gewaardeerd, hebben we al gemerkt. Uiteindelijk moeten we het allemaal samen doen.”

Hoe zien jullie de toekomst voor dit merk?
“Desoto is pas dit seizoen begonnen met expansie in Europa, ze hebben agenten in onder meer Scandinavië, Oostenrijk en Zwitserland. Op dit moment zijn de specialisten wel echt de winnaars. Verder wil Desoto in de toekomst wellicht een polo of een dameslijn opzetten, maar vooralsnog hebben zijn ze gespecialiseerd in jersey overhemden.”

Desoto Lichtgrijs
Desoto lente/zomer 2016