TOP

Goat Apparel sluit deuren van stenen winkel door coronacrisis

Het duurzame kledingmerk Goat Apparel sluit de winkel op de Haarlemmerdijk in Amsterdam, precies een jaar na de opening. Online blijft het merk wel gewoon verkopen. De reden is dat de winkel te smal is voor een anderhalvemetereconomie.

De foto hierboven is van de Geitenwollenwinkel

Op Instagram kondigen de tweelingzussen Abigail en Lavinia Bakker het afscheid aan van hun Amsterdamse winkel: “Met pijn in het hart hebben we besloten om onze Goat-winkel permanent te sluiten (onze online winkel blijft actief). Onze beslissing is tweeledig. Ten eerste, vanwege de anderehalvemetersamenleving waarmee we worden geconfronteerd, zal onze smalle maar lange winkel niemand een veilige en plezierige winkelervaring bieden. Ten tweede omdat onze prijzen schokkend laag zijn, hebben we veel kopers nodig om winstgevend te zijn. En we zien gewoon geen manier om dat in de nabije toekomst te zijn. Onze winkel Geitenwollenwinkel.nl blijft open (voorlopig alleen in het weekend of persoonlijk winkelen tijdens de week), dus voor al je offline Goat-shopping kun je ons daar altijd bezoeken.”

In 2017 wonnen de zussen een Dutch Retail Experience Award. De webshop brak volgens de jury met het stoffige imago van duurzame kleding. ‘Online zijn ze goed vertegenwoordigd met hun eigen label Goat en Geitenwollenwinkel.nl. Ze zijn online transparant over hun strategie en productiemethode en vertellen de verhalen achter hun producten. De eigen blog maakt het geheel compleet’.

In 2011 begonnen de zusjes het duurzame kledingmerk Twin Couture. Na dat avontuur hebben ze in 2013 de webshop Geitenwollenshirts opgericht. In december 2014 werd de allereerste Geitenwollenwinkel geopend aan de Utrechtsestraat in Amsterdam. “We willen het geitenwollensokken-imago een opfrisser geven en laten zien dat duurzaamheid ook hip kan zijn. Onze missie is: changing the face of fashion”, vertelde Abigail Bakker destijds tegen Textilia.