TOP

GfK: kledinguitgaven januari -6%

In de maand januari zijn de bestedingen aan mode in Nederland gedaald (-6%) ten opzichte van de bestedingen aan mode in januari 2012. Deze daling wordt veroorzaakt door een daling van het aantal gekochte stuks (-7%), want het gemiddeld besteed bedrag is licht gestegen.

De bestedingen bij zelfstandige modezaken zijn in januari 2013 ten opzichte van vorig jaar gedaald (-7%), blijkt uit de cijfers van GfK Panelservices. Sinds november 2011 staan de zelfstandige modezaken, in vergelijking met een jaar eerder, er minder goed voor dan de overige aankoopkanalen, maar deze maand is het verschil niet erg groot meer. De daling in bestedingen bij de zelfstandige modezaken wordt veroorzaakt door een daling van het aantal gekochte stuks (-8%). Het gemiddeld besteed bedrag is stabiel.

Overige aankoopkanalen 

Ook de bestedingen bij de overige aankoopkanalen zijn gedaald ten opzichte van vorig jaar (-5%). De daling in bestedingen wordt veroorzaakt door een daling van het aantal gekochte stuks (-7%). Het gemiddeld besteed bedrag is licht gestegen.

Bestedingen per segment

De bestedingen aan kindermode bleven in januari stabiel (+1%). Aan vrouwenmode (-4%), mannenmode (-10%) en bodyfashion (-7%) werd minder uitgegeven.