TOP

Francisco van Benthum ontwerpt opnieuw voor Specsavers

Designer Francisco van Benthum gaat na een succesvolle eerste monturencollectie opnieuw ontwerpen voor de opticien Specsavers.

Dit maakten de ontwerper en Specsavers bekend tijdens Francisco van Benthum zijn show op Amsterdam Fashion Week. De collectie wordt in het najaar van 2014 in de winkels verwacht.

Monturen
De monturen collectie va Van Benthum die sinds 2012 verkrijgbaar is bij Specsavers, heeft veel kenmerken van zijn kledingontwerpen. Uitgangspunt is een traditionele stijl, waarbinnen hedendaagse details en elementen worden opgenomen. “De vorige monturencollectie sloot perfect aan bij mijn visie op mode en die van Specsavers”, aldus de ontwerper. “Ook voor deze lijn heb ik weer duidelijke ideeën qua design en materialen.”

Francisco van Benthum
De ontwerper toonde gisteren na een lange tijd weer eens zijn collectie tijdens het officiële programma van Amsterdam Fashion Week. Daar zette hij een sterke collectie neer die gebaseerd was op scuba diving en de onderwaterwereld, zij het op zeer subtiele manier. Verrassend was de materialenmix waar Van Benthum voor koos. Opvallende details waren de plooibroek, de enkellengte van haast alle broeken, de speciaal ontwikkelde print en neopreen jersey.