TOP

Mannenmode: trends zomer 2014

De internationale modeweken voor heren zitten er weer op. Textilia zet de grootste trends voor volgend jaar zomer op een rij.

Atletisch
Veel modehuizen kozen voor sportieve herenlooks in hun nieuwe zomercollecties. Onder andere Louis Vuitton, Kenzo en zelfs het normaal zo ‘glamorous’ Gucci kozen voor een techno-sportieve invalshoek. Neopreen truien, trainingspakken en joggingstof kwamen regelmatig voorbij op de catwalk. De shorts van Jil Sander waren breed en los, waardoor ze een sportieve uitstraling kregen. Dat hadden ook veel pakken, die nog steeds gekleed maar minder zakelijk en traditioneel oogden.

Bloemenprints
Bloemmotieven zijn er volgend voorjaar in verschillende vormen. Bij Prada droegen de modellen vrolijke , Hawaïaanse prints die werden gecombineerd met een krijtstreep. Bij Gucci verschenen donkere bloemen op de pakken en het breiwerk. Bij Valentino werd gekozen voor een combinatie tussen bloemen en army-thema. Wie de afgelopen seizoenen al genoeg bloemen heeft gezien, kan kiezen voor de paddenstoelenprint bij Paul Smith.

Tassen
De tas had een belangrijke rol in veel mannenmodeshows. Raf Simons ontwierp clutches voor Dior, andere merken toonden vooral koffertjes. Prada, Kim Jones en Jonathan Saunders toonden ze. Volgens recent onderzoek dragen steeds meer mannen een tas bij zich. Daar spelen de modehuizen nu goed op in.