TOP

Duitse tak van modeketen Miller & Monroe krijgt uitstel van betaling

Het bedrijf achter de de Duitse tak van de modeketen Miller & Monroe heeft uitstel van betaling aangevraagd. Dat blijkt uit gegevens van de rechtbank, zo melden verschillende Duitse media.

Vidrea Deutschland GmbH, met hoofdzetel in Sigmaringen, heeft op 1 maart faillissement aangevraagd, zoals blijkt uit de aankondigingen van de rechtbank van Hechingen, zo meldt RTL Duitsland op haar website.

De in Stuttgart gevestigde advocaat Jochen Sedlitz werd benoemd tot voorlopige curator. Samen met het management van Alexander Hes wil hij een herstructureringsconcept uitwerken dat zoveel mogelijk banen en locaties zal behouden.

Vidrea maakt deel uit van de Nederlandse holding Victory and Dreams. Vorig jaar verwierf de holding meer dan 163 filialen van de failliete keten Charles Vögele en zette deze voort onder het label Miller & Monroe. Volgens Sedlitz heeft Vidrea ongeveer 1.800 mensen in dienst in Duitsland. De Nederlandse filialen van de groep worden niet beïnvloed door de faillissementsaanvraag.

Winkels blijven open

Het loon van de werknemers is tot juni verzekerd tegen het faillissement. Voor de klanten verandert er niets, zegt Hes. “Het bedrijf wordt gewoon voortgezet.”

De reden voor de insolventieprocedure was dat aan belangrijke financiële verplichtingen van de verkoper, de voormalige Charles Vögele Zwitserland, niet werd voldaan. “De economische situatie van de voormalige Charles Vögele GmbH, die de Duitse filialen bezit, was veel slechter in de overname door de Victory & Dreams-groep, zoals gepresenteerd,” zei Alexander Hes.

Het Duitse modevakblad Textilwirtschaft had al in januari bericht over leveranciers en verhuurders die klaagden over het betaalgedrag van Vidrea. Het bedrijf heeft de beschuldigingen destijds afgewezen. Het blad Wirtschaftswoche meldt nu de insolventie.

Overname Charles Vögele

Vidrea Retail kocht in maart 2017 negentig winkels van Charles Vögele, dat het faillissement in Nederland moest aanvragen. Naast het eigen merk Miller & Monroe verkoopt de retailer twintig andere merken, waaronder Zerres, Clarina en Fransa.

De collectie is afgestemd op de veertigplusdoelgroep en biedt zowel klassieke als moderne mode. Ook is er een aanbod in grote maten. Naast mode worden er woonspullen en lifestyleartikelen verkocht van het Nederlandse merk Mica.