TOP

Franchiser Nederlandse winkels Bestseller failliet

Posteritas Holding, het Utrechtse franchisebedrijf achter 28 Nederlandse winkels van de Deense labels Vero Moda, Pieces en Vila, is op 22 augustus failliet verklaard. Omzetverlies, coronaschulden en stijgende inflatie deden de uitbater de das om.

credit beeld: Doek Retail

Curator Hans Hendriks van KBS Advocaten in Utrecht bevestigt het faillissement van Posteritas Holding, onderdeel van familiebedrijf Doek Retail, aan RTL Z. Het reddingsplan waar Posteritas in overleg met de belastingdienst en een geldschieter aan werkte, is volgens de curator op niets uitgelopen. Hendriks acht de kans op een doorstart groot en zegt dat meerdere geïnteresseerde partijen zich al bij hem hebben gemeld. De winkels blijven voorlopig open.

Posteritas was in het verleden franchisenemer van keten Hunkemöller, maar verkocht de winkels in 2017 terug aan het lingeriebedrijf. Het bedrijf exploiteert op dit moment vijftien winkels van Vero Moda, elf vestigingen van Vila en twee winkels van Pieces. Er werken zo’n 120 mensen in de winkels van Doek Retail.