TOP

Nieuwe vrouwenmodemerken in Nederland [winter 2019-2020 deel 1]

Het nieuwe inkoopseizoen is hét moment voor de introductie van nieuwe merken in Nederland. Nu de beurzen achter de rug zijn selecteren we uit al het aanbod 5 nieuwe vrouwenmodemerken voor winter 2019-2020.

Fuego Woman

Fuego

De stilisten van het Franse merk Fuego maken van iedere collectie een kunstwerk. Bijzondere aandacht wordt besteed aan details zoals prints, borduurwerk, pailletten, strass-steentjes en de mooie materialen zoals kasjmier, merinowol, zijde en bont. Dat resulteert in een casual chic collectie. Oh Italia Fashion Agencies vertegenwoordigt het merk in Nederland.

True Bandits

True Bandits

De badjas was wel toe aan een make-over, vond ontwerper Yvonne Rasing. Zij bedacht onder het label True Bandits een serie modieuze ‘hygge robes’ voorzien van opvallende details, zoals mooie capuchonverwerkingen en rijke details bij de mouwen. Geen grote vormloze modellen meer, maar badjassen van hoogwaardige kwaliteit met een mooie pasvorm waarin vrouwen zich sexy kunnen voelen. Rasing: “Veel vrouwen van boven de 35 klagen over het ontbreken van een sexy, vrouwelijke badjas. Waarin je snel even wat buiten zet of de deur open doet.”

Honoré

Honor

Op de afgelopen Modefabriek werd Honoré gelanceerd, geïnspireerd door het straatbeeld van Parijs. Het idee achter de items in elke collectie is dat ze comfortabel en praktisch zijn, maar wel vrouwelijk. Er wordt gewerkt met kwalitatieve stoffen als zijde, wol, leer en kasjmier. De collectie wordt ontworpen en gemaakt in Portugal. Honoré maakt gebruik van de logistieke en administratie faciliteiten van het merk Moscow maar is een op zichzelf staand label.

BO4

Bo4

Bodewes Fashion brengt een nieuw jassenlabel op de markt: BO4 Copenhagen. Sleutelwoorden voor de jassencollectie zijn trend, pasvorm, kwaliteit, stoer, functioneel en betaalbaar. De verkoopprijzen liggen onder de €200,-. De naam BO4 komt van Beaufort, dat windkracht betekent. Copenhagen verwijst naar de Deense invloeden in het ontwerp en BO is een knipoog naar de naam Bodewes.

Fly Girl

Fly Girl

Ook nieuw bij Oh Italia Fashion Agencies is het Italiaanse merk Fly Girl. Dat brengt een urban look en zit bovenop de laatste trends. De focus ligt op draagbaarheid, comfort en vrouwelijkheid. Fly Girl brengt een brede totaalcollectie, met daarin een grote jeanscollectie.

Binnenkort presenteren we op textilia.nl nóg meer nieuwe vrouwenmodemerken in Nederland.