TOP

Doutzen en Hunkemöller lanceren sportcollectie

Lingeriebedrijf Hunkemöller komt met drie nieuwe sportcollecties, waaronder één sportcollectie van Doutzen Kroes.

Hunkemöller lanceert eind december 2016 drie sportcollecties, waaronder de Doutzen Sport-collectie, HKMX Sport-collectie en de HKMX Balance-collectie. “Sportkleding is een heel belangrijk onderdeel van onze business”, zegt Philip Mountford, ceo van het lingeriebedrijf.

Doutzen Sport collectie

De collectie van Doutzen bestaat uit boksoutfits maar ook uit pilates-items en is geïnspireerd op de favoriete workouts van Doutzen: piloxing, een combinatie van pilates en boksen. “De gedachtegang achter de collectie van Doutzen is om een workout te doen met plezier”, schrijft Hunkemöller in een persbericht. “Een workout met fun maakt dat je ernaar uitkijkt en er ook mooi uit wilt zien tijdens je workout.”

doutzen sportcollectie 2

De collectie bestaat uit monochroom zwart-wit, gemêleerde grijstinten en grafische prints. Ook komt er in de collectie veel mesh naar voren. Dit is een luchtdoorlatende stof en dus ‘perfect voor een intensieve workout’. Sommige items hebben details van glitters.

doutzen sportcollectie 3

doutzen sportcollectie 9doutzen sportcollectie 7

“In onze ontwerpen hebben we veel open mesh, verschillende technieken en resistant stoffen gebruikt. (…) Het is een fantastisch tweede hoofdstuk. Sportmode lijkt de perfecte combinatie vanwege Doutzens lifestyle”, laat Zoë Price-Smith, director of design bij Hunkemöller, weten.

doutzen sportcollectie 4

De maten van de collectie lopen van XS tot XL en de sport bh’s zijn er in de maten 70B – 85F.

Lingeriecollectie ‘Doutzen Stories’

In september maakte Hunkemöller bekend dat Doutzen Kroes de nieuwe merkambassadeur van het lingeriebedrijf zou worden. Het Friese topmodel is de aankomende twee jaar het gezicht van het lingeriemerk. De eerste lingeriecollectie ‘Doutzen Stories’ was in oktober verkrijgbaar.

Twee sportcollecties van Hunkemöller

Naast de sportcollectie van Doutzen, lanceert Hunkemöller ook nog twee eigen sportcollecties. Zo komt het lingeriebedrijf met HKMX Sport by Hunkemöller. Dit is een collectie die bedoeld is voor high intensity sporten. En de HKMX Balance-collectie, speciaal voor wellness en health sporten.

HKMX Sport collectie

De HKMX sportcollectie is geïnspireerd op sporten in de natuur. De collectie bevat veel bloemenprints en kleuren als donkerblauw, met zwart en zachtroze. “Deze collectie is bedoeld voor high intensity sporten, in- en outdoor dus wordt er ook gebruik gemaakt van slimme lagen voor alle weersomstandigheden. Hierdoor is de collectie goed voor joggen en bootcampen.

HKMX Balance collectie

Deze collectie is een tweede sportcollectie van Hunkemöller. Bedoelt voor wellness en health sporten als yoga en essentrics. Daarom is er in de collectie gebruik gemaakt van flexibele stoffen voor het stretchen en rekken.

De maten van de HKMX collecties lopen van XS tot XL en de sport bh’s van 75B tot en met 85E.

De Doutzen Sport collectie en de HKMX by Hunkemöller-collecties zijn vanaf 29 december 2016 online verkrijgbaar en vanaf 2 januari 2017 in de winkels. De prijzen variëren van 14,99 tot 49,99 euro.

Lees ook: Doutzen Kroes is het nieuwe gezicht van Hunkemöller