Nieuwsgierig naar de artikelen achter de inlog van textilia.nl?

30 dagen gratis toegang

TOP

Doorstart voor Hier Mode met nieuwe investeerder

De modeketen Hier Mode maakt een doorstart. Een investeerder blijkt bereid geld in de failliete onderneming te steken. Wel gaat een aantal winkels dicht.

CA Global Partners is de nieuwe eigenaar van de modeketemn Hier Mode, die op 12 december 2016 failliet werd verklaard. Dat schrijft De Stentor. De curator, Reinier Quint van advocatenkantoor Nysingh in Zwolle, heeft een akkoord met met investeerder CA Global Partners over de overname van Hier Mode en Willemsen Mode.

Als gevolg daarvan zijn de winkels in Hattem, Vaassen en Harderwijk gesloten. Hoewel de geldschieter zegt met zoveel mogelijk winkels en personeel door te willen gaan, kunnen niet alle winkels open blijven. De drie eerder genoemde winkels zijn per direct gesloten, en er wordt nog gekeken of er meer onrendabele filialen dicht moeten.

De modeketen werd door de rechtbank in Overijssel op maandag 12 december failliet verklaard, nadat de directie een week eerder had aangekondigd te stoppen. Ten tijde van het faillissement had de keten 27 filialen en 200 werknemers.

Schoenenreus

CA Global Partners nam in 2015 ook Schoenenreus over. Die keten is uiteindelijk uit het straatbeeld verdwenen.