TOP

Doorstart voor Bellamy Gallery

Het failliet verklaarde Bellamy Gallery krijgt een tweede kans en start door onder de vleugels van Anna van Toor, de vrouwenmodeketen uit Meerkerk.

credit beeld: Bellamy Gallery

Modelabel Bellamy Gallery start door onder Anna van Toor, de vrouwenmodeketen uit Meerkerk. Dit maakt curator Erik Sweep van advocatenkantoor Oomen & Sweep Advocaten bekend in een persbericht. Anna van Toor heeft de activa en de merkrechten van Bellamy uit de failliete boedel gekocht. De wholesale, retail- en webshopactiviteiten van Bellamy worden toegevoegd aan de organisatie van Anna van Toor, die op dit moment bestaat uit 32 winkels in Nederland en een webshop.

Of de 13 werknemers van Bellamy meegaan naar de nieuwe eigenaar is niet bekend gemaakt. Het is niet de eerste keer dat Anna van Toor een ander modebedrijf inlijft; in 2018 nam de keten Buining Fashion in Apeldoorn over en in 2019 vrouwenmodemerk Moscow. Bellamy Gallery werd op 7 maart 2023 failliet verklaard.

Duurzaam concept

Bellamy Gallery werd opgericht door Mireille van der Sprong en Imke Bens, die elkaar leerden kennen toen  ze werkten voor Miss Etam en Promiss. In 2016 lanceerden ze hun duurzame concept Bellamy Gallery met snel na elkaar de opening van winkels in Haarlem, Den Bosch, Rotterdam, Utrecht en Maastricht. De collectie wordt geproduceerd in Europa en bestaat uit kwalitatieve basisitems voor mannen, vrouwen en kinderen van duurzame materialen als katoen, linnen, zijde, merinowol en kasjmier. In 2019 startte het merk een samenwerking met agentuur Jos Bles Labels voor de wholesale en sindsdien is het merk ook te koop via andere retailers.