TOP

Bellamy Gallery failliet

Het duurzame modemerk Bellamy Gallery is op dinsdag 7 maart 2023 failliet verklaard. Het is nog te vroeg om iets te zeggen over een doorstart, maar volgens de curator is er veel belangstelling.

Foto: Bellamy Gallery

De rechtbank Noord-Holland heeft op 7 maart 2023 het faillissement uitgesproken van Bellamy Gallery BV, statutair gevestigd in Heemstede. Bellamy Gallery heeft eigen winkels in Haarlem, Utrecht, Den Bosch en Maastricht én een webshop. De kleding is daarnaast te koop bij een tiental retailers in Nederland. Over de oorzaak van het faillissement is nog niks bekend.

Grote kans op doorstart

Curator Erik Sweep van Oomen & Sweep Advocaten in Haarlem meldt in een persbericht momenteel de mogelijkheden voor een doorstart van de activiteiten van Bellamy Gallery te onderzoeken, vooral met het oog op behoud van werkgelegenheid. Er zijn in totaal 13 werknemers werkzaam bij het bedrijf. De vier winkels blijven vooralsnog open met het oog op een doorstart. De webshop is wel tijdelijk gesloten. Er is volgens de curator veel belangstelling om de activiteiten van Bellamy Gallery over te nemen. De komende periode zal met geïnteresseerde partijen worden gesproken. Over de geïnteresseerde partijen en de inhoud van de gesprekken doet hij nu nog geen mededelingen.

Duurzaam concept

Bellamy Gallery werd opgericht door Mireille van der Sprong en Imke Bens, die elkaar leerden kennen toen  ze werkten voor Miss Etam en Promiss. In 2016 lanceerden ze hun duurzame concept Bellamy Gallery met snel na elkaar de opening van winkels in Haarlem, Den Bosch, Rotterdam en Maastricht. De collectie wordt geproduceerd in Europa en bestaat uit kwalitatieve basisitems voor mannen, vrouwen en kinderen van duurzame materialen als katoen, linnen, zijde, merinowol en kasjmier.

Transparantie is een belangrijke pijler: zowel over de productie van de collectie als over de prijsopbouw. Het merk doet niet aan kortingsacties en om de prijzen zo laag mogelijk te houden, zorgt het bedrijf voor simpele processen en zo min mogelijk schakels en lagen. In 2019 startte het merk een samenwerking met agentuur Jos Bles Labels voor de wholesale en sindsdien is het merk ook te koop via andere retailers.