TOP

Doorstart voor sneakerlabel ETQ

Het Amsterdamse sneakerlabel ETQ maakt een doorstart. Uit het faillissementsverslag blijkt dat de curator op 29 november overeenstemming heeft bereikt met de onderneming Micanza.

Foto: ETQ

De huidige investeerders en aandeelhouders hebben een doorstart weten te realiseren in afgeslankte vorm, laat medeoprichter Patrick van der Woude in een schriftelijke toelichting aan Textilia weten. Hij blijft bij ETQ betrokken als creatief directeur. Het sneakerlabel gaat voorlopig alleen met de online activiteiten verder. De winkel aan de Singel in Amsterdam is gesloten.

Kwaliteits- en leveringsproblemen

Begin november werden de drie BV’s waaronder het bedrijf opereerde – ETQ Holding, ETQ Amsterdam en ETQ Retail – failliet verklaard. Van der Woude liet toen weten dat het bedrijf door kwaliteits- en leveringsproblemen van een toeleverancier in de problemen is gekomen. “In het voor ETQ belangrijkste seizoen. Daardoor is een situatie ontstaan waardoor de onderneming niet meer levensvatbaar is.”

Miljoeneninvestering

Nog geen jaar geleden haalde ETQ de bekende tech-ondernemers Adriaan Mol (Mollie, Messagebird) en Sébastian Monteban (Brandfield) aan boord, die miljoenen in het Amsterdamse sneakerlabel staken. Groeigeld waarmee ETQ zowel in binnen- als buitenland wilde uitbreiden en fors wilde investeren in duurzame productontwikkeling. “We gaan in sneltreinvaart bouwen”, zei Van der Woude daar destijds over.