TOP

Cube traineeship brengt kennnis op de winkelvloer

M2retail en Branche Bureau Mode starten een traineeship waarbij afgestudeerde hbo'ers bij modeondernemers aan de slag gaan. Doel is het overbrengen van actuele branchekennis over marketing, social media, verkoop en inkoop. Bedrijven kunnen zich voor 15 februari aanmelden.

Cube is een traineeship voor jong managementtalent met hbo fashion werk- en denkniveau. Het traineeship is een traject van twee jaar waarin een trainee zich, samen met de ondernemer en Cube, richt op de strategische en beleidsmatige ontwikkeling van het bedrijf. Vakgebieden zijn: salesmanagement, inkoop, P&O, cross channel en retail branding.  De trainee vervult een functie binnen het bedrijf en wordt daarin begeleidt door Cube door middel van coaching, het en het volgen van ongeveer 12 workshops en masterclasses per jaar. Daarnaast voert de trainee tijdens het traineeship een strategisch project uit met blijvende waarde voor het bedrijf. Voor de periode maart 2013 tot en met maart 2015 zoekt Cube nog bedrijven die een trainee willen aannemen of willen deelnemen. Zeker in deze tijd zijn nieuwe ideeën en kennis ontzettend nodig en waardevol.

Hoe werkt het?
Cube heeft een pool van trainees, waaruit de geschikte kandidaat gekozen wordt. Hierbij houdt Cube rekening met de regio zodat er niet veel reistijd hoeft te zijn. De trainees beschikken over een hbo-diploma van bijvoorbeeld TMO, Amfi, Saxion of SBRM. De maximale leeftijd voor deelnemers is ongeveer 30 jaar. De bijdrage is € 700 per maand, zonder bijkomende kosten. Op dit bedrag ontvangt de ondernemer 50 procent subsidie via Branche Bureau Mode. De trainee zelf komt in dienst bij het bedrijf. Het loon is afhankelijk van de functie en ervaring van de trainee en overeenkomstig met de cao. Sommige trainees komen net van het hbo, anderen hebben toch al enkele jaren werkervaring (startersalaris hbo is ca. € 1800,- per maand). De tijd die de ondernemer zelf besteedt aan Cube is beperkt omdat Cube zorg draagt voor de coaching. Wel volgt de ondernemer de masterclasses (zo’n 4 dagen per jaar) en draagt zorg voor regelmatige feedbacksessies met zijn trainee omtrent doelstellingen en vorderingen. Een grotere betrokkenheid waarborgt over het algemeen het succes van het traineeship.

Wat levert deelname aan Cube op?
Aangetoond is dat de trainee na afsluiting een volwaardige managementfunctie kan verrichten. Dus in staat is om zelfstandig ideeën te ontwikkelen en te implementeren op het gebied van verkoop, inkoop, personeel, cross channel en retail branding. Daarnaast voeren trainees tijdens het traineeship een strategisch project uit met blijvende waarde voor het bedrijf. De trainee ontvangt na een succesvolle afsluiting van het traineeship het fashion managent certificaat, ondersteund door de brancheorganisaties en hogescholen.

Welke bedrijven deden al mee?
Bedrijven die ook deelnemen aan Cube zijn Ballegooyen, Steegenga, Van Tilburg, Lenssen Manders, Koopman, Jansen Noy, Buijsse Mode, Blom, Ex Mode, Hoogenboom, De Pee, SterkStore, Wagenaar Mode. Bij deze bedrijven hebben trainees bijvoorbeeld trainingen gegeven, gebudgetteerd, ingekocht, nieuwe succesvolle marketingstrategieën en social media activiteiten opgezet, P&O beleid geoptimaliseerd en verkoopafdelingen geleid.

Dorien Krassenberg, directeur Branche Bureau Mode, over Cube:
“Cube is een ontzettend mooi initiatief. Bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe krachten slaan met Cube twee vliegen in een klap: je haalt een medewerker van hoog niveau binnen met actuele branchekennis, én je wordt zelf gedurende twee jaar geschoold en geïnspireerd via masterclasses en workshops. Branche Bureau Mode steunt Cube omdat het tegemoet komt aan de vraag naar hoger geschoold personeel binnen mkb bedrijven . Wij helpen ondernemers die zich aanmelden voor Cube ook nog eens met een subsidie van 50 procent op de kosten voor het traineeship.”

Aanmelden en info: Cube Fashion Traineeship, Marjolein Mesman, info@cube-fmt.nl, 06 57990573.

Bekijk hieronder het filmpje over Cube. Ondernemers, trainees en m2retail vertellen hierin over het traineeship.