TOP

Inretail opent pop-up banenwinkel in Deventer

Inretail heeft een primeur met de eerste pop-up ‘banenwinkel’: een plek die ondernemers en toekomstige medewerkers verbindt. De eerste Banenwinkel is vanaf 1 juni voor zes weken te vinden in het centrum van Deventer.

Foto: Shutterstock

Inretail opent volgende maand een pop-upstore in het centrum van Deventer, waar werkgevers en toekomstige werknemers in de retail elkaar kunnen ontmoeten. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan workshops en in gesprek gaan met loopbaancoaches. Het wordt een plek om te laten zien dat werken in de retail geweldig is, zegt Inretail-directeur Jan Meerman in een aankondiging. “Als je talent er past, is het de mooiste baan van de wereld. Daarom dagen we iedereen uit zijn kwaliteiten te komen testen.”

Meer banenwinkels

De Banenwinkel is van 1 juni tot en met 8 juli te vinden in de Korte Bisschopstraat en van woensdag tot en met zaterdag geopend. Het initiatief kwam tot stand met steun van Stichting Deventer Binnenstadmanagement, het Ondernemershuis en de gemeente. Ook voor andere steden worden met lokale ondernemersorganisaties plannen uitgewerkt. Het initiatief is onderdeel van een actieplan om jongeren warm te maken voor een baan in de retail, een sector die net als vele andere kampt met personeelstekorten. Vorige maand ging ook een social mediacampagne van start.