TOP

Coronaschulden doen Score Group de das om

Modeketens Score en Chasin' zijn failliet verklaard door de rechtbank in Zutphen. Door het faillissement staan zo'n 450 banen op de tocht.

credit winkelbeeld: Score in Westfield Mall of the Netherlands

Het faillissement van jeansketens Score en Chasin’ werd veroorzaakt door een hoge schuldenlast opgebouwd tijdens de coronapandemie, problemen in de supplychain en de hoge inflatie. Met grote liquiditeitsproblemen tot gevolg. Het lukte het jeansbedrijf niet om de afgelopen maanden de benodigde omzetten te behalen om het tij te keren, meldt Score Group in een reactie aan Retailtrends.

Score en Chasin’ zijn samen goed voor zo’n 50 fysieke winkels in Nederland, een aantal in België, shop-in-shops en twee online winkels. Of die open blijven is nog onduidelijk. Door het faillissement van de ketens komen zo’n 450 banen op de tocht te staan.

Onder handen genomen

Score werd in 1981 als pure denimspeler opgericht door ondernemer Jan Peters, die zijn eerste ‘blauwe winkel’ opende in Apeldoorn. De keten groeide uit tot een zeer succesvolle multibrandformule met op het hoogtepunt ruim 130 eigen winkels. Score werd vorig jaar nog totaal onder handen genomen waarbij een nieuw winkelconcept werd geïntroduceerd. De focus op denim werd afgeschaald en verlegd naar het hogere mannenmodesegment met de toevoeging van nieuwe premiummerken als Closed, Samsøe Samsøe, Drykorn, Tommy Hilfiger en Calvin Klein.