TOP

Claudia Sträter gaat speciale samenwerking aan

De zomer 2015 collectie van Claudia Sträter brengt een speciale samenwerking met zich mee.

Claudia Sträter heeft voor de zomer 2015 collectie samengewerkt met vier Nederlandse kunstenaars. Hoofdontwerper Ger-Jan de Gilde vroeg aan jonge talenten Bonnie Séverien, Petra van Noort, Jannemarein Renout en Hidenori Mitsue een kunstwerk te maken naar aanleiding van één van de thema’s uit de collectie. De kunstwerken zijn daarna vertaald naar exclusieve shawls die gemaakt zijn van luxe zijde onder de naam Art Inspired. De opbrengst gaat naar fondsen die Nederlandse kunst stimuleren zoals Unfair.

De zomercollectie is vanaf nu verkrijgbaar in alle Claudia Sträter winkels in Nederland, België en Luxemburg en op de webshop.Sports Inspire
Bij het thema Sports Inspire creëerde Bonnie Séverien een kunstwerk met harde randen. Op deze manier beeldt ze de sportieve kledingstukken met knalgeel, navy en moderne zwart-wit prints uit.Botanic Glory

Petra van Noort ontfermde zich over de Botanic Glory. Bij dit thema zijn de motieven met asymmetrische composities en gestileerde planten en bloemen kenmerkend. De kleuren rood, oranje, paars, zand, wit en zwart zijn hierbij erg belangrijk.

Iced IndigoJannemarein Renout liet Iced Indigo spreken met pasteltonen en ijsblauwe tinten, zoals ook in het thema veel voorkomt. Door het zachte kleurenpalet komen vormen, stoffen en details extra tot hun recht.

Art RemixHet kleurrijke Art Remix heeft Hidenori Mitsue vertaald naar een kunstwerk met opvallende kleuren en vogels gevormd uit verfspatten. Het thema combineert dan ook uitbundige kleurencombinaties met schilderachtige prints en lichtglanzende stoffen.