TOP

Mart Visser ontwerpt plus-size voor V&D

Modeontwerper Mart Visser gaat een plus-size-collectie voor V&D ontwerpen.

Mart Visser ontwerpt een plus-size collectie voor V&D, in samenwerking met stylist en blogger Edith Dohmen. De ontwerper heeft vijf kledingstukken ontworpen voor maat 48 tot en met 52. De collectie bestaat uit jurken, een top en een rok. De kledingstukken zijn bedrukt met een grafische print in zwart en roomwit. 

Maatje meer

Volgens Visser is er in Nederland veel behoefte aan kleding voor vrouwen met een maatje meer. Hij heeft bij het ontwerp van de kledingstukken extra aandacht gegeven aan de pasvorm en de keuze van het materiaal. Dohmen heeft al meer ervaring met het ontwerpen van plus-size: zij heeft een eigen modelijn voor in between vrouwen, dit is kleding van maat 42 tot 48.

Gezocht: muze

Dohmen en Visser zoeken nog een muze voor hun collectie. Tot zondag 15 maart kunnen vrouwen tot en met maat 52 mee doen aan de Maxi Muze zoektocht door een foto van zichzelf te uploaden via vd.nl/modemuze. Dinsdag 17 maart maken ze de vijf deelnemers bekend die een fotoshoot mogen doen met de couturier en de styliste. Hierna wordt de winnares gekozen die model mag staan voor de collectie.