TOP

CBW-Mitex Modemonitor halfjaarcijfers 2010 mannenmode

De omzetontwikkeling in de eerste helft van 2010 is voor de totale modedetailhandel moeizaam verlopen. Maart was de beste maand in de mannenmodebranche.

De totale omzet in herenmode bleef het eerst halfjaar van 2010 2% achter bij de omzet in 2009 in die periode. De daling van -6,3% in afzet werd deels gecompenseerd doordat de verkoopprijs met 3,2% steeg. Per saldo resulteert dat in een omzetdaling van 2,0%. Maart gaf de omzetontwikkeling met een stijging van 7% een flinke stimulans. In april en mei bleef de omzetontwikkeling rond de nullijn hangen. In juni bleven de verkopen echter 7,6% achter waardoor de omzet gemiddeld toch na zes maanden onder nul bleef.

Totale modebranche
De omzetontwikkeling in de eerste helft van 2010 is voor de modedetailhandel moeizaam verlopen. De teller bleef steken op een achterstand van 1,7% ten opzichte van de eerste helft van 2009. De afzet daalde in de eerste zes maanden van dit jaar met 6,4%. Doordat de prijzen gemiddeld met 3,4% stegen, bleef de omzetachterstand beperkt tot 1,7%. 

Beste maand
Volgens de CBW-Mitex Modemonitor was maart de beste omzetmaand voor de modebranche. Er werd 9,1% meer omgezet dan in 2009. Ook in juni werd een plusje van bijna 1% gerealiseerd. De overige maanden bleef de ontwikkeling van de  omzet onder nul en werd geen verbetering ten opzichte van 2009 genoteerd.