TOP

CBS: grootste omzetstijging voor webwinkels sinds 2010

In het vierde kwartaal van 2013 behaalden postorderbedrijven en internetwinkels met 12,4 procent de grootste omzetstijging sinds het vierde kwartaal van 2010. Dat meldt het CBS.

Door een goede decembermaand behaalden postorderbedrijven en internetwinkels in het vierde kwartaal van 2013 de grootste omzetstijging sinds het vierde kwartaal van 2010. De omzet lag in de laatste maand van 2013 bijna 20 procent hoger dan in december 2012. Dat meldt het CBS.

Hoofdactiviteit

Het gaat hier om bedrijven die voornamelijk postorder en/of internetgoederen aan de consument verkopen. De cijfers geven dus geen beeld van de totale detailhandelsverkoop via internet.

Inflatie daalt

Ander goed nieuws van het CBS is dat de inflatie in januari 2014 is gedaald naar 1,4 procent. Dit is het laagst niveau sinds juni 2010. In december 2013 waren consumenten nog 1,7 procent duurder uit dan een jaar daarvoor. In een half jaar tijd is de inflatie zelfs ruim gehalveerd.

Prijsstijging

Inflatie is de gemiddelde prijsstijging van goederen en diensten die consumenten kopen. In Nederland wordt de inflatie gemeten aan de hand van de stijging van de consumentenprijsindex ten opzichte van dezelfde periode in het jaar daarvoor.

In januari 2014 meldde het CBS al dat het consumentenvertrouwen voor de zesde maand op rij was gestegen.