TOP

Nederlandse ontwerper maakt kans op €300.000

De Nederlandse modeontwerper Hellen van Rees is geselecteerd voor de Prize for Young Fashion Designers, meldt Vogue.nl. Ze maakt daardoor kans op een geldprijs van €300.000.

Het modeconcern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) heeft de prijs in het leven geroepen voor veelbelovende ontwerpers. Op 26 en 27 februari tonen de halve finalisten de acht beste stukken uit hun laatste collectie aan een internationale jury, bestaande uit onder andere Carine Roitfeld, Patrick Demarchellier en Natalie Massenet. Van de 1000 aanmeldingen zijn er maar 30 kandidaten geselecteerd die kans maken op de prijs, onder meer dus Hellen van Rees en de Belgische Lena Lumelsky.

€300.000
Uit de 30 ontwerpers worden er tien gekozen die naar de finale gaan. Zij geven in mei een presentatie aan een achtkoppige jury, waaronder Karl Lagerfeld, Marc Jacobs, Raf Simons en Phoebe Philo. De winnaar van de Prize for Young Fashion Designers ontvangt een geldbedrag van €300.000 en wordt twaalf maanden begeleid door de LVMH Group.

LVMH Group
De LVMH Group heeft in november 2013 de Prize for Young Fashion Designers opgezet en zal eenmaal per jaar de prijs uitreiken. Het initiatief komt van Delphine Arnault, de dochter van de topman van LVMH, om creativiteit in de mode-industrie te steunen. Het Franse modeconcern heeft merken als Louis Vuitton, Marc Jacobs en Givenchy in hun portfolio.

Over Hellen van Rees

Hellen van Rees studeerde in 2008 af aan de ArtEZ in Arnhem waarna ze haar BA Fashion design behaalde aan de Central Saint Martins in Londen. In 2013 ontving ze de Humanity in Fashion Award. Eerder kwam de Nederlandse al in het nieuws doordat Lady Gaga één van haar ontwerpen droeg.