TOP

Britse modewinkels op Winkelstraat, oprichter Gerry Weber (79) overleden en Tranoï annuleert modebeurs

De oprichter en naamgever van modeconcern Gerry Weber is overleden.Verder: het modeplatform Winkelstraat.nl heeft nu ook modewinkels uit Groot-Brittannië in het portfolio en Tranoï annuleert fysieke edities en lanceert digitaal platform.

Foto: Graf Foto / CC BY-SA

Winkelstraat.nl voegt Britse modewinkels toe aan portfolio

Het modeplatform Winkelstraat.nl heeft vanaf 24 september ook modewinkels uit Groot-Brittannië in het portfolio. De online marktplaats voor luxe fashion heeft hiermee nu aanbod uit zeven Europese landen, met steden als Parijs, Milaan, Rome, Barcelona en München. Ceo en mede-oprichter van Winkelstraat.nl Joost van der Veer zegt in ene persbericht: “We werken hard om ons aanbod constant uit te breiden om zo aan de vraag van luxe fashion liefhebbers in Nederland te voldoen. Dat we nu ook modehuizen uit Londen kunnen verwelkomen, zegt veel over de aantrekkingskracht van de Nederlandse luxury markt voor internationale spelers. We verwachten de komende jaren dan ook nog meer uit te breiden op dit vlak”.

Dit zijn de modewinnaars van de Beste Winkelketen van Nederland 2020-2021

Bijna 240.000 consumenten gaven gehoor aan de oproep om uit meer dan 500 retailers hun favoriete winkelketens en webshops te kiezen. Bekijk hier welke modebedrijven in de categorieprijzen zijn gevallen. De winnaars werden bekendgemaakt via het online Retail Outlook Event, uitgezonden vanuit de Prodentfabriek in Amersfoort. Naast de categorieprijzen is de ‘ABN AMRO Newcomer Retail Award’ uitgereikt. Nieuwe categoriewinnaars van deze editie van de jaarlijkse verkiezing zijn Bike Totaal, C&A, van Dal Mannenmode, Simpel, T-mobile Shop, YourSurprise en Zalando. Lees hier wie de modewinnaars zijn.

Oprichter Gerry Weber overleden

De oprichter en naamgever van modeconcern Gerry Weber is overleden. Gerhard Weber is 79 jaar geworden. Dat maakt het bedrijf in een persbericht bekend. In naam van al onze medewerkers betuigen we onze diepste condoleances aan de familie van Gerhard Weber”, zegt Alexander Gedat, ceo van Gerry Weber. “Met enorme dankbaarheid en respect herdenken we een hoog aangeschreven ondernemer en rouwen we om een ​​zeer indrukwekkend karakter.” Op 1 maart 1973 richtte Weber het bedrijf op met zijn vriend en zijn overleden zakenpartner Udo Hardieck (2018) onder de naam Hatex KG. Aanvankelijk produceerde en distribueerde het bedrijf vrouwenmodebroeken, maar het werd al snel succesvol en ging in 1989 naar de beurs als Gerry Weber. Naast zijn gevoel voor mode had Gerhard Weber een instinct voor succesvolle ideeën. Een van zijn grootste successen was het tekenen van de toen 17-jarige Steffi Graf in 1986 als merkambassadeur voor Gerry Weber.

Tranoï annuleert fysieke edities en lanceert digitaal platform

De organisatoren van de Parijse modevakbeurs Tranoï hebben aangekondigd dat de komende editie, gepland van 2 tot 5 oktober, zal worden geannuleerd ‘vanwege de wereldwijde pandemie”. Dat meldt Sportswear International. In plaats daarvan heeft Tranoï zojuist zijn digitale platform gelanceerd, Tranoï Link, dat volgens de organisatoren inmiddels 250 concept- en warenhuizen van over de hele wereld heeft geregistreerd, waaronder bekende namen als Galeries Lafayette, United Arrows, Biffi, Lane Crawford en Nitty Gritty. Ook showen zo’n 60 merken van confectiekleding en accessoires hun collectie. Het doel is tot een aanbod van 300 merken te komen.