TOP

Baldessarini keert terug op de Nederlandse markt [interview]

Na een periode van afwezigheid keert het mannenmodemerk Baldessarini terug op de Nederlandse markt. Simon de Bruin van modeagentuur House of Trends vertegenwoordigt Baldessarini in Nederland: “Het merk heeft een behoorlijk onderscheidend vermogen.”

Textilia sprak met Simon de Bruin van House of Trends, die ook het merk Gardeur onder zijn hoede heeft, over Baldessarini.

“Werner Baldessarini is twintig jaar lang hoofdontwerper van Hugo Boss geweest en omdat hij zo succesvol was, kreeg hij als dank een eigen label. Tien jaar geleden is het merk zich gaan afscheiden van Hugo Boss en is het een eigen leven gaan leiden. Het merk is in Duitsland en Zwitserland actief en een jaar geleden besloten ze dat ze wilden gaan exporteren naar de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Zweden en dus ook Nederland. Ik ben naar het hoofdkantoor in München gegaan en binnen een een kwartier was ik om. Het merk heeft namelijk een behoorlijk onderscheidend niveau.”

Baldessarini_ss18_L_004b_low_sRGB
Baldessarini SS18

Totaalcollectie

“Het label bestaat uit een totaalcollectie van elf productgroepen. Elke productgroep is opgebouwd is uit basisartikelen en uit seizoensartikelen en elke productgroep heeft ook voorraad. Of dat nou een jasje, jeans of een jas is maakt niet zoveel uit, elk product heeft voorraad. En dan zijn er ook nog verschillende voorraden: seasonal of NOS. Meestal zijn het productspecialisten die zo’n groot voorraadprogramma hebben, ik ken weinig totaalmerken die dit ook hebben.”

“Baldessarini is een premium merk met prijzen die aan de bovenkant van de markt liggen, maar nog wel te betalen zijn. Het is duidelijk minder prijzig dan de luxe Italianen. Er zijn veel mensen die zeggen: “het heeft een Italiaanse look en feel, maar de prijzen zijn Duits”. En dat klopt wel. De pakken zijn gemiddeld rond de 600 euro, colberts rond de 400 euro, met een marge vanaf 2.7. Alles wordt in Europa gemaakt, zowel de doeken als de productie zelf. Qua merkumfeld zou het het beste zijn als het wel hangt tussen Italiaanse merken als Corneliani, Canali en Jacob Cohen.”

Meer info: baldessarini@houseoftrends.nl