TOP

Björn Borg opent nieuwe winkels in Nederland en België

Björn Borg heeft groeiambities: het sportmodemerk heeft onlangs enkele nieuwe flagshipstores geopend. En daar blijft het als het aan de Scandinavische onderneming ligt, niet bij.

Na de sluiting van Björn Borg-zaken in 2013 en de meer recente ontwikkelingen begin dit jaar, maakt het Zweedse modebedrijf bekend dat het weer streeft naar een groter winkelportfolio. De afgelopen tijd zijn vestigingen in Brugge, Haarlem en Zwolle geopend. Dit najaar staat onder meer een nieuwe winkel in Maastricht op de planning.

Van ondermode naar sportmode

Volgens de onderneming hebben de Björn Borg-winkels de laatste jaren een omzetgroei doorgemaakt. De transitie van ondermodemerk naar een sportmodelabel zijn hierbij een belangrijke factor geweest, laat Björn Borg in een persbericht weten. Het merk wil nu meer zichtbaarheid creëren door middel van nieuwe filialen. Hierin zal zowel de bekende ondermodelijn als de uitgebreide sportswearcollectie gepresenteerd worden.

Ontwikkelingen

Björn Borg heeft een jaar vol ontwikkelingen achter de rug. In december 2016 maakte het bedrijf bekend dat het met ingang van 2 januari 2017 de nieuwe eigenaar is van de Baseline Group, de distributeur van het merk in de Benelux. Begin juli wisselde Björn Borg Benelux van directeur. Voormalig sales director Antoine Huizinga vervangt Luc Versmissen die er dertien jaar werkzaam was, onder meer als cfo.