TOP

Street en activewearmerken om te onthouden (zomer 2020) deel 3


Van een uitgesproken collectie geïnspireerd op cultartiesten en een veelzijdig denimlabel tot een duurzaam athleisuremerk: er was weer veel te zien tijdens de afgelopen beurzen. Textilia’s Street x Active-redacteur selecteert de opvallendste en meest interessante favorieten voor komend zomerseizoen.

Iconic 27

Het nog jonge Nederlandse Iconic 27 zagen we op Off_South by Modefabriek in Amsterdam. Deze collectie is geïnspireerd op de legendarische club van 27 – cult-artiesten als Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison en Amy Winehouse, die allen zijn overleden op 27-jarige leeftijd. Hun stijl wordt door ontwerper Lily Houben vertaald naar een moderne rockstijl voor mannen en vrouwen. Denk onder meer aan onderling te combineren items als opvallend gedessineerde pakken, shirts, jacks, jurken en broeken van denim, leer en ruitstof.   

 

Frame

In de uitgebreide duurzame sectie op Premium in Berlijn zagen we het Brits-Amerikaanse (want hoofdkwartieren in Los Angeles en Londen) denimlabel Frame. Tel daarbij op dat deze onderneming zich laat inspireren door de Franse manier van ‘dressing up casual’ en je hebt een vrij internationale collectie te pakken, die naar eigen zeggen favoriet is bij menig model. Frame biedt een uitgebreide keuze in mannen- en vrouwenjeans – van skinny, straight, bootcut en flare tot highrise en boyfriend. Voor zomer 2020 zagen we er onder andere de voor dit seizoen actuele witte denim en wijdere silhouetten.  

 

Arys

Het Berlijnse Arys, deze zomer gezien op Selvedge Run in Berlijn, legt zich toe op duurzame, functionele, comfortabele en innovatieve mode. Zo brengt het een mannen-, vrouwen-, en unisekscollectie met lichtgewicht windrunner hoodies, utilityvestjes (dé trend voor zomer 2020), maar ook diverse athleisure-items als leggings, shorts, tops en shirts die voor verschillende momenten draagbaar zijn.  

 

Iconic 27

Iconic 27 3

Iconic27 2

Iconic 27 4

Iconic 27

Frame 2

Frame

Frame 3

Frame

Arys

Arys 3

Arys 2

Arys