TOP

Street- en activewear om te onthouden (zomer 2020) deel 2


Van coole en praktische regensneakers en duurzame Engelse streetwear tot uitgesproken tassen met een hoog blikvangergehalte: er was weer veel te zien tijdens de afgelopen beurzen. Textilia’s Street x Active-redacteur selecteert de opvallendste en meest interessante favorieten voor komend zomerseizoen.

Hunter

Streetwear blijft nog wel even in beeld. Onder meer bij de Britse regenmodespecialist Hunter, dat vooral bekend is van de Original boot. Op Premium in Berlijn presenteerde het merk twee nieuwe opvallende lijnen. Eén geïnspireerd door streetwear, met waterafstotende sneakers en kleine fannypacks. En één outdoorcollectie met robuuste, technische hikingboots. Inmiddels is bekend dat deze collecties worden doorgeschoven naar najaar 2020-2021, dus houdt de ontwikkelingen van dit label zeker in de gaten. 

 

Raeburn

Het Engelse merk van ontwerper Christopher Raeburn, Raeburn, draait volledig om drie R-en. ‘Raemade’, omdat bestaande materialen en producten – zoals sterke militaire parachutestof – in het Engelse lab worden omgetoverd tot nieuwe limited edition stukken. ‘Raeduced’ staat voor het minimaliseren van de impact op het milieu door lokale (Engelse) productie, kleinere hoeveelheden, het gebruik van biologisch katoen en recycling. ‘Raecycled’ geeft aan dat het bedrijf werkt met gerecyclede materialen en milieuvriendelijke productietechnieken. Bijzonder is dat Raeburn geïnteresseerden graag een inkijkje in diens filosofie en werkwijze geeft. Het lab in het Londense Hackney, dat ook dienstdoet als experimentele winkel, is van woensdag tot en met zondag geopend voor bezoekers. 

 

Sprayground

De uitgesproken tassen van Sprayground zagen we dit seizoen op diverse beurzen. Het is dan ook de missie van het merk om wereldwijd de top van de tassenwereld te bereiken. De Sprayground-tassen en accessoires vallen onder andere op door de knipoog naar bekende designermerken en inspiratie uit de popcultuur gemixt met uitgesproken prints en artworks. Daarnaast zijn er tal van collabs met onder andere DJ Afrojack, profvoetballer Marcelo, striphelden en basketbalclubs. Het label wordt vanaf dit seizoen in Nederland vertegenwoordigd door Hop Agenturen

 

Bekijk de collecties: 

Hunter 1

Hunter 2

Hunter 3

Hunter

Raeburn

Raeburn 2

Raeburn 3

Raeburn

Sprayground

Sprayground 2

Sprayground 3

Sprayground