TOP

Street- en activewearmerken om te onthouden (najaar 2019-2020) deel 2

Er was weer zoveel te zien tijdens de afgelopen beursperiode. Textilia's Street X Active redacteur selecteert de opvallendste en meest interessante favorieten voor komend seizoen.

Sebnemgunay

Soms kan het lonen om eens buiten de gebaande paden (lees: de bekende collecties) te treden en je te laten verrassen. Zo zagen we bij de ‘Do’-sectie op Modefabriek enkele interessante ontwerpers en labels, waaronder Sebnemgunay. Dit merk – genoemd naar de Belgisch/Turkse eigenaar/ontwerper Sebnem Günay – viel op met het ‘zip your hoodie’-concept. Hierbij kan je hoodies personaliseren door diverse onderdelen als mouwen, capuchon en voorzak, te combineren en eenvoudig aan elkaar te ritsen. Maar er is meer: Sebnemgunay valt verder op door kleurrijke streetwearcollecties voor vrouwen. Dit is ook model Gigi Hadid al opgevallen. Zij is al verschillende keren gespot in een outfit van het merk. 

Sebnem Gunay

Sebnem Gunay 2

Sebnem Gunay 3

 

Picture 

Tijdens het Brand Event van Sports Business Center in Leusden maakten we kennis met het organische outdoorlabel Picture. Dit merk is in 2008 opgericht door drie skate- en snowboardvrienden. In ieder geval moest hun kleding en accessoires aan één voorwaarde voldoen: verantwoorde productie, maar voor betaalbare prijzen. De collectie wordt dan ook organisch, gerecycled en transparant (op de site geven ze een aardig inkijkje in de handel en wandel) geproduceerd, maar positioneert zich in het middensegment. De collectie biedt wat je van een outdoorleverancier kan verwachten: veel doordachte functionele toevoegingen, maar ook een uitgebreid modisch aanbod inclusief accessoires. 

Picture 1

Picture 2

Picture 3

 

Herschel Supply Co.

Tassenspecialist Herschel Supply Co. ontwikkelt zich in rap tempo. Niet alleen op het bekende tassen-, reis-, en accessoiregebied, maar als compleet modemerk. Eerst werden er regenjacks

toegevoegd en inmiddels biedt het merk een aardige kledinglijn, met een gevarieerd aanbod casual T-shirts, sweaters, joggers, katoenen broeken en jacks. Daarnaast is er een premium sublijn, waarbij meer bijzondere materialen en items worden gepresenteerd. Uiteraard zijn de gebruikte seizoenskleuren afgestemd op de uitgebreide tassencollectie. Herschel richt zich qua kleding op mannen en vrouwen. Verkoop via The Brand Company

Herschel 1

Herschel 2

Herschel 3