TOP

Amsterdammer winkelt steeds later

In Amsterdam winkelen steeds meer mensen tussen zes en zeven uur 's avonds. Uit de poll op de website van Textilia blijkt dat niet alle winkeliers iets zien in latere sluitingstijden.

Uit cijfers blijkt dat de omzet tussen zes en zeven uur stijgt in Amsterdam. Volgens grootwinkelberaad Amsterdam City willen meer winkeliers open tot zeven uur.

“Het afgelopen jaar zagen we het aantal winkels dat tot zeven uur ‘s avonds open is langzaam stijgen”, zegt Christine Govaert van Amsterdam City. “Het is een merkbare trend, maar het is net als bij de zondagsopening een aantal jaren geleden. Je werd voor gek verklaard als je zei dat de winkels in de toekomst op zondag open zouden zijn. Nu is het de normaalste zaak van de wereld. Tot zeven uur open zijn, moet ook langzaam aanslaan.”

Om veiligheidsredenen worden winkeliers tegengehouden om de winkel tot zeven uur open te houden. Ze willen niet als enige in de straat de winkel openen en op de veilige Kalverstraat verlaten winkeliers die als laatste sluiten het pand liever aan de kant van het Rokin waar verkeer is.

Poll
Naar aanleiding van een uitspraak van professor eMarketing Cor Molenaar heeft Textilia een poll gehouden. Volgens Molenaar heeft  winkelen als recreatie, eventueel met een avondje uit, de toekomst. Uit de poll bleek dat 43 procent vond dat hij als winkelier al genoeg werkte. Van de stemmers zag 30 procent wel iets in de latere openingstijden omdat daar extra omzet ligt.