TOP

Advertorial: Professionele productfotografie: geavanceerd en simpel

De Youtube-filmpjes op de website van SimpleShoot maken in één keer duidelijk hoe eenvoudig het is om zeer goede en onderscheidende productfotografie voor een webshop of drukwerk te maken.

Het is een hele toer om een webshop te voorzien van goede en eenduidige, topkwaliteit foto’s. Astrid Peters heeft het zelf ondervonden, toen zij haar webshop 4ActiveKidz.nl begon.

“Fabrikanten hebben vaak wel productfoto’s, maar niet altijd van álle producten of in de gewenste opstelling. Dan ga je zelf aan de slag, maar het is veel lastiger dan je denkt om productfoto’s te maken én het nabewerken kost veel tijd”, legt Peters uit.

Ze verdiepte zich in de mogelijkheden, volgde een fotografiecursus en vond de oplossing. Ze begon met haar partner het bedrijf SimpleShoot , waarmee ze het voor webwinkels, fabrikanten en groothandels gemakkelijk maakt om de productfotografie professioneel vorm te geven.

Drie studio’s voor verschillende producten
In drie studio’s heeft ze apparatuur staan waar de productfoto’s, 360-graden-foto’s en 3D-animaties gemaakt kunnen worden. Kleine producten zoals schoenen en riemen in de PackshotCreator lichtbox, kleding op paspoppen en grotere producten in de tweede studio, en kinderkleding liggend op de StyleShoots. Hiermee kun je binnen 20 seconden een foto maken. De kleur van de achtergrond kan ingesteld worden en schaduwen kunnen bijv. toegevoegd worden. De foto’s neem je op een usb-stick mee, direct klaar voor de website of drukwerk.

Inmiddels hebben vele bedrijven de weg naar SimpleShoot gevonden. Peters: “Juist doordat bedrijven per uur een van de studio’s kunnen huren, en dan naar keuze zonder ons of met begeleider, kunnen ze heel flexibel en betaalbaar hun eigen productfotografie realiseren.”

Eenduidig en professioneel
Een groot voordeel is verder dat alle producten op dezelfde manier worden gefotografeerd, zodat de presentatie op de website eenduidig en professioneel is. Ook is het mogelijk alles aan SimpleShoot  uit te besteden. Peters: “We willen graag een relatie met onze klanten aangaan. Ze op het gebied van productfotografie ‘ontzorgen’, zodat zij zich volledig kunnen richten op hun primaire activiteiten”. 

Meer informatie:
Tel: 026-3636092

Internet: www.simpleshoot.nl