TOP

A Fish Named Fred opent winkel in Batavia Stad

Het Nederlandse label A Fish Named Fred opent maandag 25 november een winkel in Batavia Stad. Het merk heeft meer openingen op de planning staan.

De nieuwe vestiging van A Fish Named Fred in Batavia Stad is de vijfde winkel van het mannenmodelabel. Het gaat volgens oprichter en eigenaar Rob Schalker om een proef van een half jaar. “De restpartijen komen we nog wel eens tegen op braderieën. Naarmate we verder groeien, hebben we ook meer over. Om er zelf grip op te houden hebben we besloten deze outlet uit te proberen.”

Winkelopeningen

Schalker wil volgend jaar meer winkels openen voor A Fish Named Fred. “We zijn daarover in gesprek met verschillende potentiële partners. Er komt sowieso een winkel in Dortmund en waarschijnlijk één in Dubai.”

Drie keer groter

A Fish Named Fred is opgericht in 2011 en staat bekend om zijn opvallende kleding waarin een oranje vis de hoofdrol speelt. Het merk wordt wereldwijd bij meer dan 750 verkooppunten verkocht. In 2017 opende de eerste monobrandwinkel in Maastricht en later nog één in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. In mei ging de zaak in Haarlem open en eind augustus dit jaar verhuisde de vestiging in Maastricht naar een pand dat drie keer groter is dan de oude stek in die stad. A Fish Named Fred heeft ook een monobrandstore in Amsterdam.

Hudson’s Bay

Het merk moet dit jaar ook verkooppunten inleveren nu Hudson’s Bay de Nederlandse markt verlaat. “15 in totaal”, zegt Schalker. “In Canada doen we nog groot zaken met die partij, dat zetten we ‘t voort.”