TOP

Frans schoenenmerk Bobbies komt naar Nederland, eerste tweedehands winkel in Batavia Stad en nieuwe CEO voor DANTE6

Het stijlvolle Franse schoenenmerk Bobbies komt naar Nederland, in Batavia Stad opent de eerste tweedehands winkel haar deuren en DANTE6 benoemt Angelique de Rond tot nieuwe CEO. Dit lees je in het nieuwsoverzicht van 6 oktober.

Foto: Bobbies

Het stijlvolle Franse schoenenmerk Bobbies komt naar Nederland

In 2010 besloten de jeugdvrienden Antoine Bolze en Alexis Maugey hun passie voor mode te combineren met hun liefde voor Parijs. Dit leidde tot het merk Bobbies, een elegant en minimalistisch merk gebaseerd op de sfeer van de Franse hoofdstad. 

Bobbies legt de nadruk op stijl, milieubewustzijn en ethische productie door samen te werken met Portugese werkplaatsen en Europese leveranciers en ze gebruiken duurzame materialen. Daarnaast ondersteunen ze liefdadigheidsorganisaties die kwetsbare kinderen helpen en hanteren ze ecologisch verantwoorde verpakkingen.

Bobbies groeide snel uit tot een toonaangevende naam in de betaalbare luxe mode. De oprichters lieten zich elk seizoen inspireren door de stad waar ze opgroeiden en creëerden stukken die het merk op de kaart zetten als stijlvol en elegant. Ze begonnen met herenschoenen, maar al snel volgde er een uitgebreide collectie damesschoenen, lederwaren en riemen. Het succesverhaal van deze jeugdvrienden zet zich voort, want deze maand opent Bobbies een nieuwe winkel in Amsterdam!

Eerste tweedehands winkel in Batavia Stad 

Batavia Stad Fashion Outlet gaat in oktober een samenwerking aan met vintagewinkel JUTKA & RISKA. Vanaf aankomend weekend zullen de deuren van de allereerste tweedehands winkel openen in een Nederlands outlet shopping centrum. De opening markeert een belangrijke stap in de richting van een duurzamere toekomst in de mode-industrie. De samenwerking is onderdeel van de duurzaamheidsmaand Go Beyond, waarmee Batavia Stad haar duurzame ontwikkelingen viert. 

De bezoekers van JUTKA & RISKA kunnen naast het shoppen van tweedehands kleding ook hun oude garderobe een tweede leven geven door ze te pimpen, te repareren of in te wisselen voor shoptegoed. De winkel van JUTKA & RISKA is geopend tot en met 29 oktober. 

Nieuwe CEO voor DANTE6 

DANTE6 benoemde Angelique de Rond per 2 oktober 2023 als nieuwe CEO. Evelyne Brekelmans heeft er als Founder en Creatief Directeur bewust voor gekozen om afgelopen jaar naar een nieuwe CEO te zoeken. De gezamenlijke visie omvat een sterke nadruk op internationale uitbreiding en de optimalisering van diverse kanalen. 

“Ik voel me vereerd met de kans om bij dit bedrijf te komen werken en ben diep onder de indruk van de prestaties van DANTE6 in de afgelopen 14 jaar. Het merk heeft een indrukwekkende stabiliteit en een professioneel niveau bereikt, waardoor dit premium merk veel potentie heeft voor verdere groei en ontwikkeling. Mijn strategische visie voor DANTE6 omvat een sterke focus op internationale expansie en het opzetten van activiteiten in nieuwe landen. Ik voel mij trots dat ik nu deel uitmaak van het team en de getalenteerde professionals mag ondersteunen en begeleiden. Ik kijk er met veel enthousiasme naar uit om de groei van dit prachtige merk voort te zetten,” aldus Angelique de Rond.