TOP

A-Brands Quality Wear BV vindt investeerder

Brand Works Holding heeft A-Brands Quality Wear BV, waar de merken Salty Dog, S&D Le Chic en Stylistix onder vallen, overgenomen. Het management, personeel en de bedrijfsfilosofie van de kindermodemerken blijven onder Brand Works onveranderd.

“Sinds de oprichting in 2008 hebben we met Salty Dog en S&D Le Chic een sterke groei door gemaakt, maar we hadden niet genoeg eigen middelen om die groei te financieren”, laat Henri Snoep, mede-oprichter van A-Brands, in een persbericht weten. “Daarom zijn we op zoek gegaan naar een geschikte financier of overnamekandidaat.”

Chinese productiemarkt
Het bedrijf heeft met aantal partijen gesprekken gevoerd, maar koos uiteindelijk voor een volledige overname door Brand Works. “Naast het feit dat Brand Works de mogelijkheden heeft om het bedrijf de benodigde financiële injectie te geven, stelt zij A-Brands ook in staat om via haar inkoopkantoren meer grip te krijgen op de steeds grilliger wordende Chinese productiemarkt voor haar merken Salty Dog, S&D Le Chic en Stylistix.”

Verkoopkantoren
A-Brands heeft eigen verkoopkantoren in Nederland en België. Ook heeft het bedrijf agenten en distributeurs in diverse Europese landen, waaronder Duitsland, Spanje en Italië.