TOP

Zware dobber Alexander van Slobbe: gemeente Arnhem weigert zijn €35.000 kostende outfits

Alexander van Slobbe en de gemeente Arnhem liggen met elkaar in de clinch. De uniforms die de ontwerper voor 22 ambtenaren ontwierp, bevalt niet. De gemeente eist nu een restitutie van de 35.000 euro kostende outfits.

Alexander van Slobbe mocht het visitekaartje maken voor 22 ambtenaren van modestad Arnhem: een stijlvolle outfit. Maar wat zo’n mooie opdracht leek, pakte heel anders uit dan verwacht. Zo klagen de ambtenaren over de stof die niet prettig zit en slecht ademt. De bodes en receptionisten hebben inmiddels hun oude outfits weer uit de kast gehaald.

Restitutie

De gemeente heeft inmiddels het contract met de modeontwerper opgezegd en is op zoek naar een nieuwe ontwerper. Dagblad De Gelderlander meldt dat de modeontwerper zich volgens de gemeente niet aan de afspraken heeft gehouden. ‘Zo moest de kleding comfortabel zitten en moest het logo van de gemeente zichtbaar zijn. Dat laatste was wel het geval, het eerste niet.’ Gemeente Arnhem eist nu een restitutie van de 35.000 euro kostende outfits.