TOP

Ontwerper Hullekes opent pop-up winkel met Leger des Heils


Modeontwerper Sjaak Hullekes opent deze maand samen met de ReShare Store van het Leger des Heils een pop-up winkel in Amsterdam. Hier hangt een week lang een duurzame collectie voor elk budget.

Met dit project wil Sjaak Hullekes samen met de ReShare Store, het tweedehands en vintage kledingconcept van het Nederlandse Leger des Heils, de consument een andere kant van mode laten zien, zo schrijft het label op zijn website. Zowel ReShare Store als Hul le Kes zijn tegen het massale textielafval en ze zijn ervan overtuigd dat duurzaamheid de norm moet zijn. De pop-up winkel is geopend van 22 tot 27 oktober 2019 en is gevestigd in de Huidenstraat in Amsterdam.

Selected

De ReShared-collectie bestaat uit voornamelijk witte kleding afkomstig uit het magazijn van het Leger des Heils. Hullekes heeft deze items gekleurd met afval van restaurants, zoals uienschillen en avocado, en ook met zaden, groenten en bloemen uit de tuin van de modeontwerper. Naast deze collectie is er ook een collectie met geselecteerde items uit het aanbod van het Leger des Heils die passen bij het merk Hul le Kes. Deze collectie heet ‘Hul le Kes selected’ en bestaat uit mannen-, vrouwen- en kinderkleding.

FOTO: Hullekes.com