TOP

Gespot op Modefabriek: Won Hundred

Minimalistische vormen met elementen uit de klassieke mannenmode: dat is het Deense Won Hundred. Textilia nam de nieuwe zomercollectie op Modefabriek onder de loep.

Won Hundred is een Deens merk voor mannen en vrouwen dat in 2004 in Kopenhagen werd opgericht door Nikolaj Nielsen. Met de collecties wilde de Deen een brug slaan tussen traditionele en vooruitstrevende mode. Inspiratie haalt het designteam uit niet alleen uit klassieke mannenmode maar ook kunst, muziek en natuur. ‘Minimalistisch met een oude ziel’, noemt hij de items ook wel.

Zomercollectie
In Nederland wordt Won Hundred gedistribueerd door het Amsterdamse modebedrijf Fourtosix. Salesverantwoordelijke Wichard Slootheer vertelt over de zomercollectie 2013: “Het thema van dit seizoen is ‘Theory of the Universe’ dat zich vertaalt in prints van het Noorderlicht en veel aardetinten. Veel gebruikte stoffen zijn lichte wollen breisels, zacht gewassen en ‘crispy’ katoen.”

Merkenomgeving
Won Hundred ligt in de winkels naast Samsoe-Samsoe, Acne, Whyres, Our Legacy en Tiger of Sweden. De inkoopprijzen beginnen bij 20 euro voor een T-shirt, 45 euro voor een overhemd, 55 euro voor een jeans, 190 euro voor een pak en een jas 130 euro.