TOP

Mart Visser showt zomercollectie 2016 [foto’s] *

Couturier Mart Visser presenteerde op zondag 6 maart zijn zomercollectie 2016 in Amsterdam. It’s Just About Attitude is de naam van de collectie.

Foto´s: Jeroen Snijders 

De presentatie van de nieuwe collectie van ontwerper Mart Visser vond plaats in het Conservatorium Hotel in Amsterdam. De inspiratiebron voor de collectie voor zomer 2016 is de zoektocht naar het ultieme vrouwbeeld. Karakter, lifestyle en functie versterken het individu en zetten kracht bij aan het ultieme vrouwbeeld waar Mart Visser naar op zoek is. Dit wordt benadrukt in de silhouetten van de collectie. Een subtiele, sensuele splitwerking en valling, grote strepen en zwart/wit contrasten en strakke belijning met een extra heupaccent geven het vrouwelijke silhouet weer.

Kleuren en materialen

De ontwerper werkte met zijde, satijn, tafetta en transparante lagen van chiffon en organza. Het kleurenpallet begint met heldere zomerkleuren zoals yellow, kobalt, fluorgroen, sky-blue en vlammend rood en worden opgevolgd door grafische prints en strepen in zijde, satijn en taffeta. Zwart blijft een favoriet en wordt bij deze collectie gecombineerd met helder wit, poeder-nude en beige. Voor de avondserie verwerkte Visser een palet aan glazen borduurkralen met handmatig vervaardigde meters chiffon vol glinster en glans in licht bordeaux, pale-blue, zilver en zwart. 

Mart Visser SS16 007Mart Visser SS16 046

MART VISSER SS16 4Mart Visser SS16 66

Mart Visser SS16156Mart Visser SS16 150

Mart Visser SS16 74Mart Visser SS16 198

MART VISSER SS16 2Mart Visser SS16 299

 

MART VISSER SS16 3Mart Visser SS16 275