TOP

Zilch opent winkel in Rotterdam

Het Nederlandse vrouwenmodemerk Zilch opent op 14 maart de vierde winkel. De franchisewinkel is te vinden aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam.

Zilch heeft al winkels in Amsterdam, Maastricht en Nijmegen. Verder zijn er meer dan 200 verkooppunten in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Willemijn Thissen is de eigenaar van de nieuwste franchisewinkel van Zilch in Rotterdam. “Mijn oom heeft het merk Zilch opgezet. Het is een echt familiebedrijf. Een andere nicht is eigenaar van de winkel in Nijmegen en nog twee andere nichten werken op het hoofdantoor. Rotterdam stond nog op het lijstje voor een winkel. Ik woon daar en zo is het balletje gaan rollen.”

Zilch Rotterdam opent haar deuren aan de Nieuwe Binnenweg. “Dat is een hele fijne winkelstraat geworden, met goede horecagelegenheden, mooie speciaalzaken en leuke boetieks. Hier loopt onze doelgroep rond”, zegt Thissen.

Omdat de collecties van Zilch altijd kleurrijk zijn, wordt het interieur van de winkel rustig gehouden met veel wit en lichte kleuren. Hoofdingrediënten zijn de gestapelde oude nachtkastjes die je ook in de showroom en op de beursstand van Zilch tegenkomt.

Kenmerkend aan de collectie van Zilch zijn volgens Thissen naast de kleuren en opvallende prints, de goede pasvormen voor verschillende figuren. Ook staat Zilch bekend om klassieke modellen in rustige tinten en basics van natuurlijke materialen zoals linnen, sojaboon, wol en zijde.

Zilch Rotterdam verkoopt naast de collectie van Zilch ook andere merken zoals Kyra&Ko, Bench, Ich Jane, Barnett&Barnett, Ilse Jacobsen en Esska. Zilch is de basis en is goed voor 70 procent van het aanbod. Dat vul ik aan met merken die wat klassieker of juist wat sportiever zijn. Zo kan ik mijn aanbod geschikt maken voor een brede doelgroep, ook qua prijs. Zelf draag ik Zilch al jaren, maar mijn moeder en tantes ook. Voor iedereen zit er iets tussen.”

Zilch RotterdamZilch zomer 2015