TOP

‘Zeeman moet Miss België-lintje uit de schappen halen’

Het Miss België-comité wil dat textielsuper Zeeman het Miss-België lintje, dat samen met een groot aantal andere gadgets ter gelegenheid van het EK in de winkels liggen, uit de schappen haalt. "We kunnen toch niet iedereen met zulke lintjes laten rondlopen."

Zeeman mag geen lintje verkopen met de tekst Miss België. Dat zegt Darline Devos van het comité Miss Begië tegen de Vlaamse krant Het Nieuwsblad. De naam Miss België is een geregistreerde merknaam. “We kunnen dus niet anders dan reageren. Maandag zal mijn raadsman al de eerste stappen nemen om dit tegen te gaan. We kunnen toch niet iedereen met zulke lintjes ­laten rondlopen? Er is maar één echte Miss België en dat is Lenty Frans.”

In het Algemeen Dagblad zegt Devos: “Dat doen ze expres hoor. Twee jaar geleden heeft Kruidvat, ook al een Nederlands bedrijf, hetzelfde gedaan. Toen hebben we een schadevergoeding ontvangen.”

De textielsuper verkoopt in aanloop naar het EK verschillende EK-gadgets. Waaronder dus de Miss België-lintjes, voor 79 cent te koop zijn.

In het AD zegt een woordvoerder: “Zeeman hoopt dat België heel ver gaat komen tijdens het EK. En dat heel veel mensen, Belgen en Nederlanders voorop, het Belgische team gaan steunen. Maar bij voetbal gaat het om vreugde en plezier en daar gaan we niet om vechten. Wij zullen het artikel daarom uit de verkoop nemen.” Maar Darline Devos wil geld zien: “De brief ligt al klaar.”

Voor Zeeman is het in ieder geval weer een geslaagde actie om de EK-gadgets onder aandacht te brengen, met of zonder Miss België-sjerp`.