TOP

Zeeman wint ABN Amro’s ‘Retailer of the Year 2022-2023′

Zeeman is donderdagavond op het jaarlijkse gala van onderzoeksbureau Q&A en ABN Amro uitgeroepen tot ‘ABN Amro Retailer of the Year the Netherlands’. 

credit foto: Q&A

Zeeman werd verkozen boven 37 andere genomineerden, waaronder Omoda, Van Dal Mannenmode en Only for Men. Erik-Jan Mares, de CEO van de budgetketen, viel ook in de prijzen en won de vakprijs ‘Retail Executive of the Year’. Mares versloeg de topmannen- en vrouwen van Rituals, Action, VanHaren en Albert Heijn, die ook genomineerd waren. 

Krein Bons, die in juli na ruim 25 jaar afzwaaide als directeur van schoenenketen vanHaren, werd dus geen CEO van het jaar, maar kreeg wel de Retail Career Award uitgereikt. Op deze twintigste editie van het retailgala ging het managementteam van Xenos met de award voor ‘Retail Managementteam of the Year’ naar huis en Bever werd beloond met de prijs voor Sustainable Retailer.

In de afgelopen maanden beoordeelden consumenten hun favoriete retailers voor de publieksprijzen ‘ABN AMRO Beste Winkelketen van Nederland’ en ‘ABN AMRO Webshop Award the Netherlands’. De 37 categoriewinnaars en genomineerden voor de overall-titels werden vorige maand bekendgemaakt. De prijzen zijn op 13 oktober uitgereikt tijdens het ‘ABN AMRO Retailer of the Year’ gala bij De Tinfabriek in Naarden en wordt jaarlijks georganiseerd door onderzoeksbureau Q&A.

Fotobijschrift: Alle winnaars van de ‘ABN Amro Retailer of the Year’-awards 2022-2023 v.l.n.r. Sieta Hoekstra (Bike Totaal), Jeanette Dekker (Zooplus), Erik-Jan Mares (Zeeman), Caroline van Turennout (Zeeman), Krein Bons (VanHaren), Frank Quix (Q&A), Linda Keijzer (Xenos), Christian de Jong (Bever) en Fred Bos (ABN Amro).