TOP

Youasme en Measyou: webshop met video’s

Het nieuwe Nederlandse modelabel Youasme Measyou heeft een webshop geopend. Bijzonder is de opzet van de website waarin video's het product en de atmosfeer weergeven.

Youasme (vrouwen) en Measyou (mannen) brengen collecties met hoogwaardige breisels en jerseys. Om de juiste beleving te creëren is de collectie voor de webshop niet ‘zomaar’ plat gefotografeerd, maar wordt gewerkt vanuit een filmisch decor met sfeervideo’s en special effects. Per ontwerp geven macro-opnames van details maar ook korte animaties praktische én associatieve informatie. Art-director Twan Janssen: ‘We laten de kledingstukken in de films zien als filmkarakters in menselijke situaties, compleet met onderlinge dialogen’.

Luxe

In de webshop is de eerste collectie van Youasme en Measyou te koop, voor najaar/winter 2011/2012. Hier vind je vestjassen, long johns (‘lange onderbroeken’), twinsets, sweaters, T-shirts en jurken, uitgevoerd in luxe Italiaanse garens variërend van superkid mohair, alpaca, zijde, katoen/kasjmier, superfijne merinowol en vervilte Donegal wol, van stoer handgebreid tot superfijn en delicaat. De kleurkaart gaat van winterwit via vrouwelijke en mannelijke nuances naar diep zwart. Verkoopprijzen variëren van €59 tot €499.

Family of founders

Oprichters van het label zijn Mark van Vorstenbos en Twan Janssen. Bijzonder is het financieringsconcept: 500 mensen investeerden elk €500. Leden van deze ‘Family of Founders’ krijgen na vijf jaar hun inleg met 5% rente terug en daarnaast privileges zoals 50% korting op kledingstukken en uitnodigingen voor exclusieve previews.

Een trailer van de webstore is hier te zien.