TOP

Winkels Miss Etam blijven open, Promiss stopt

De winkels van Miss Etam blijven voorlopig nog open, zo meldt nieuwe eigenaar van de failliet verklaarde Etam Groep. De zelfstandige winkels van Promiss worden wel gesloten.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft vrijdag 29 mei toestemming gegeven voor de doorstart van de Etam Groep. Dat meldt de nieuwe eigenaar Roman & Stern Management in een persbericht. De toestemming van ACM betekent dat de winkels van Miss Etam voorlopig open blijven, tot duidelijk is welke verhuurders akkoord gaan met een lagere huur. De eerste verhuurders hebben al gezegd de lagere huur de accepteren. Dit bepaalt ook welke medewerkers uiteindelijk hun baan houden.

Personeel

De loongarantieregeling van het winkelpersoneel, die liep tot eind mei, wordt verlengd tot eind juni. Zij krijgen de komende maand 20 procent opslag. Het personeel mocht vrijdag zelf bepalen of ze deze maand nog wilden blijven werken of niet.

Promiss

Verder is besloten dat de zelfstandige winkels van Promiss sluiten. Het merk mag waarschijnlijk wel blijven als webshop en shop-in-shop concept.

Hoofdkantoor

Het hoofdkantoor van Miss Etam wordt afgeslankt tot 125 medewerkers: dit waren na de laatste reorganisatie van begin dit jaar nog 200 mensen. Vooral hogere managers verliezen hun baan: ook ceo Frits van Peski stapt op. Hij maakt plaats voor Rens van de Schoot van Roman & Stern.

Toekomst

Roman & Stern Management zegt dat de Etam Groep na een aantal substantiële ingrepen over een goed fundament beschikt voor de toekomst. Dit komt door de opgebouwde band met de klantengroep en het niveau van omnichannel retail. In de toekomst wil de organisatie gaan focussen op service voor de klanten, herijking van de kosten, relevantie van de winkel en het uitbouwen van e-commerce activiteiten.

Faillissementsverslag

Vrijdag werd ook het eerste faillissementsveslag gepubliceerd. Hieruit blijkt dat de claims van de schuldeisers van de Etam Groep ruim 35 miljoen euro zijn. De uiteindelijke schuld zal waarschijnlijk wel lager uitvallen wanneer de bestaande voorraden worden verkocht aan overnamepartij FIPH bv. De verwachte opbrengst hiervan is 12 tot 14 miljoen euro.