TOP

Winkels Hudson’s Bay blijven open, C&A zet nieuwe duurzame stappen en Dyanne Beekman ontwerpt voor Franse McDonalds


Alle vestigingen van Hudson’s Bay in Nederland blijven voorlopig open, ook de winkel in Haarlem. Verder: C&A zet nieuwe stappen in de verduurzaming van de productie, Dyanne Beekman kleedt de medewerkers van McDonalds in Frankrijk en Prénatal opent een megastore in Alkmaar. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van vrijdag 21 juni.

‘Alle vestigingen Hudson’s Bay blijven open, ook Haarlem’

Er verandert voorlopig niets aan de vijftien vestigingen van Hudson’s Bay in Nederland, zegt een woordvoerder van het concern tegen de Telegraaf. Ook de huur van het pand in Haarlem is niet opgezegd, zoals Quote woensdag meldde. Het Canadese moederbedrijf wil de winkels wel sluiten – in Nederland lijdt Hudson’s Bay miljoenenverliezen – maar zit vast aan jarenlange huurcontracten. Volgens NRC zou het bedrijf daarnaast een exploitatiebelofte hebben afgegeven. Hudson’s Bay streek bij zijn komst in Nederland neer in leegstaande V&D-panden en liet de vastgoedeigenaren opdraaien voor de verbouwingskosten van €300 miljoen. In ruil daarvoor zegde het Canadese hoofdkantoor toe de eerste tien jaar garant te staan voor de huur.

Hoe C&A de productie verder verduurzaamt

C&A zet nieuwe stappen naar een meer duurzame kledingindustrie. Retaildetail schrijft op basis van het jaarlijkse Global Sustainability Report van de kledingketen dat C&A zijn CO²-uitstoot met 12 procent heeft weten te verlagen ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat komt neer op de jaarlijkse uitstoot van meer dan 70.000 personenauto’s. Ook bespaarde het modebedrijf in 2018 een miljard kubieke meter water (ofwel 400.000 Olympische zwembaden).

C&A zet sterk in op biologisch of gerecycled katoen (71 procent van het gebruikte katoen is biologisch), gerecycled polyester en ‘cradle to cradle’ of C2C-kleding. Dit laatste houdt in dat producten in principe oneindig kunnen worden hergebruikt of onschadelijk kunnen worden afgebroken. De modeketen bracht al meer dan 4 miljoen ‘cradle to cradle certified’ kledingstukken op de markt in Europa, Brazilië en Mexico.

Nieuwe expositie: de invloed van hiphop op mode

De Kunsthal Rotterdam presenteert in samenwerking met het Hiphophuis en gastcurator Lee Stuart een tentoonstelling over hiphop en de invloed op mode en lifestyle. ‘Street dreams: how hiphop took over fashion’ toont de looks, codes en creatieve kracht van hiphop – van inspiratiebron voor highfashion brands tot het gangbaar maken van sportkleding als dagelijkse outfit. De expositie is tot en met 15 september te zien. Info: www.kunsthal.nl

Dyanne Beekman ontwerpt voor McDonalds Frankrijk

Modeondernemer Dyanne Beekman heeft een contract gesloten met McDonalds Frankrijk voor de bedrijfskleding. Dat meldt de Beekman Group in een persbericht. Met Frankrijk erbij levert Beekman inmiddels kleding en/of schoenen aan de medewerkers van de fastfoodketen in 18 landen, waaronder de Benelux, Duitsland en Zwitserland. De McDonalds-vestiging op de Champs-Élysées had gisteravond de primeur. De medewerkers droegen hun nieuwe bedrijfstenue tijdens de show van het Franse modehuis Vetements, dat McDonalds had uitgekozen om de zomercollectie 2020 te presenteren.

Prénatal opent megastore in voormalige chocoladefabriek

Prénatal opent een megastore in Alkmaar, in het leegstaande complex van de voormalige chocolagefabriek Ringers aan de Noorderkade. Dat schrijft het Noordhollands Dagblad. De winkel krijgt een winkeloppervlakte van 1850 vierkante meter en gaat eind dit jaar open. De bestaande Prénatal-winkel in het centrum zal dan sluiten; het personeel gaat mee naar de nieuwe vestiging.

Foto: Beekman Group