TOP

Webwinkels doen massaal mee aan de Dag van de Gratis Bezorging

Consumenten kunnen woensdag 15 december, tijdens de Dag van de Gratis Bezorging, bij 462 webwinkels bestellen zonder dat er verzendkosten worden gerekend. Dit zijn ruim tweehonderd winkels meer dan de organisatie had verwacht. Ondernemers kunnen zich nog steeds aanmelden.

Wat begon als een ‘grap’ is volgens Jeroen Korving, organisator van de Dag van de Gratis Bezorging, uitgegroeid tot een serieuze landelijke actie. “We kregen veel publiciteit en haalden onder meer de Telegraaf”, vertelt Korving aan e-commerce website Twinkle. Hierdoor staat de teller van webwinkeliers die mee doen inmiddels op 462.

Aanmelden
Tot 14 december kunnen ondernemers zich nog gratis aanmelden. “We vragen de winkeliers die meedoen een banner op hun site te plaatsen en aandacht aan de Dag van de Gratis Bezorging te besteden in hun nieuwsbrieven”, aldus Korving tegen Twinkle. Op de dag zelf kunnen consumenten via Gratisbezorging.nl een code ophalen, die ze vervolgens bij de deelnemende webwinkels kunnen invullen.”

Verzendkosten definitief schrappen
Door de actie hopen de initiatiefnemers van de actie dat webwinkeliers anders gaan aankijken tegen verzendkosten. “De Bijenkorf rekent ook geen verzendkosten, terwijl dat product ook vervoerd moet worden”, aldus Korving. “Bovendien wijzen onderzoeken uit dat de gemiddelde orderwaarde stijgt bij gratis bezorging.”

Staking
Door de stakingen bij TNT Post hebben de verstuurders van kaarten zich uit de actie teruggetrokken. Hopelijk zijn de postbodes 15 december wel gewoon aan het werk. Anders valt de hele Dag van de Gratis Bezorging in het water.