TOP

Uitspraak over conflict Bijenkorf en Bam

De rechter heeft uitspraak gedaan over het conflict tussen de Bijenkorf en bouwbedrijf Bam. Het bouwbedrijf moet verder en het warenhuis moet betalen.

Bouwbedrijf Bam moet van de voorzieningsrechter de verbouwing bij de Bijenkorf op de Dam zo snel mogelijk afmaken. Daarnaast moet het warenhuis de openstaande rekening van €700.000 betalen. Dit meldt het Parool.

De Bijenkorf en Bam hadden een conflict over de verbouwing van de begane grond van het filiaal in Amsterdam. De werkzaamheden liggen sinds eind 2015 stil. Volgens het warenhuis leidde de Bijenkorf verlies door de trage verbouwing en eiste daarom 1,5 miljoen euro van het bouwbedrijf.

Bam wilde de werkzaamheden afronden maar wachtte op aanwijzingen van de Bijenkorf. De Bijenkorf moest nog een rekening van €700.000 betalen. “Er zijn een paar zaken die nog moeten worden afgewikkeld. Daartoe zijn we ook bereid, maar de Bijenkorf heeft ons de toegang tot het pand ontzegd”, aldus een woordvoerder. “We hebben tevergeefs geprobeerd er op een minnelijke wijze uit te komen.”

De rechter heeft nu uitspraak gedaan. Bouwbedrijf BAM moet verder met de verbouwing en de Bijenkorf moet de rekening van €700.000 betalen.  Ook moet het bouwbedrijf binnen vier weken een planning maken voor het afronden van de verbouwing.