TOP

Twee mensen uit modebranche ontvangen lintje

Tijdens de lintjesregen van vrijdag 24 april hebben twee mensen uit de Nederlandse modebranche een lintje ontvangen.

Oprichter van G-Star RAW Jos van Tilburg en modeontwerper Frans Hoogendoorn hebben vrijdag 24 april tijdens de lintjesregen een lintje ontvangen.

Van Tilburg van zich Officier in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Hij kreeg het lintje van de burgemeester van Amsterdam op het Amsterdamse hoofdkantoor van G-Star RAW. Hij werd geëerd om zijn persoonlijke inzet, visie en kwaliteiten voor G-Star, het oprichten van de GSRD Foundation voor de fabrieksarbeiders van het merk en zijn inzet voor de samenleving.

Ook modeontwerper Frans Hoogendoorn werd verrast met een lintje. Hij is nu Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De Haagse couturier voor vrouwenmode is bekend om het kleden van adel en diplomaten. Ook ontwerpt hij kleding voor het koninklijk huis: onder meer koningin Máxima, prinses Irene en prinses Christina hebben een ontwerp van zijn hand in de kast hangen.

In totaal werden 2.838 Nederlanders verrast met een lintje ter ere van Koningsdag. Dit is een van de laagste aantallen in jaren: vorig jaar kregen 3.155 mensen een lintje.