TOP

Twee kopers voor 13 Belgische winkels van McGregor en Gaastra

Van de in totaal 23 failliete Belgische McGregor- en Gaastra winkels, zijn er 13 filialen overgenomen. Voor de tien andere winkels is nog geen oplossing.

Een groot deel van de failliete Belgische winkels van zowel McGregor en Gaastra is gered. Sinds maart 2017 kregen ze bescherming tegen schuldeisers, na het faillissement van moederbedrijf McGregor Fashion. Inmiddels zijn de biedingen op 13 winkels van de 23 goedgekeurd. Er zijn twee kopers voor de filialen.

De Belgische franchisenemer Fashion Matters neemt zeven verkooppunten en 22 medewerkers over. Het Nederlandse Doniger Fashion Group, dat de doorstart van de keten in Nederland realiseerde, neemt zes winkels (waarvan drie outletstores) en 102 medewerkers op zich.

McGregor en Gaastra kregen het moeilijk door de sterke groei van online verkoop in de modebranche. Ceo Kris van de Mierop vertelt in een persbericht: “Gezien de moeilijke context voor fysieke winkels op de retailmarkt zijn wij tevreden dat er 13 winkels openblijven en meer dan 70 procent van de werknemers hun baan behouden.